Pečené kuře

lenka Kuchařka:

Drůbeží maso 41 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
1 máslo
sádlo
kousek špeku
4 stroužky česneku
3 větší cibule
grilovací koření
sůl
hranolky
zelenina
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct, mezi tím pokrájíme na kostičky 3 cibule.

  2. Po čase opět přidáme cibuli, né na maso, ale pod něj a kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme. Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení. Já peču kuře asi 1 a půl hodiny. Musí být kůrčička dobře udělaná, proto před koncem pečení odklopím vrch pekáče a dopékám. Příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bram. knedlíky-záleží na chuti. Nezapomínáme ani na zeleninovou oblohu, salát!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Másla také tolik nedávám,ale kuře je dobré namočit přes noc do hodně osolené vody!!!Pak je jiná chuť masa. Ale před pečením se nemusí tolik solit, jen posypat kořením, nebo jak je kdo zvyklý. Máslo je dobré dát také na pár míst pod kůži.Pak už ho opravdu jen trochu podlévám vodou.

    Odpovědět

  • Lubomír Lubomír(neregistrovaný)

    Cibule ani česnek nejsou na škodu

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: Niekto sa vždy nájde...:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    No, co se množství másla dotejká, tak to vypadá na 60 roků starý rcp - tehdá, na dvoře i tokajícími kohouty vyhoněná (ne granulemi nahoněná jako dnes) nohatá kuřata na sobě moc tuku neměla...:-D

    cathleen:
    Na neregi bych žádné ohledy nebral, pokud bych na ně vůbec reagoval! Pod neregi může být kdokoli...! Vy:-D:-)) nebo třeba někdo, kdo si jen tak sama sobě vyrobila přihrávku na smeč:-D:-D:-D
    Ale co se rychlých, operativních reakcí týká, myslím si, že to je OK:yes:

    spagetka:
    Pýýýšete:"Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí."
    A s kým pa se tu budu kočkovat, he:-?:-D:-)):-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    spagetka: nic ti nezakazuju, nedramatizuj to. Jen jsem te upozornila, ze bys trochu mohla "ubrat plyn". Nic vic.
    Hezky zbytek nedele!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: tys mě asi nepochopila, nebo já to blbě napsala, omlouvám se ti. Já reagovala jen na vyjádření L.u.c.i.e. (neregistrovaný/á) - " fuj! To jsou teda recepty....:-(( ". Nikde přece nekritizuju žádné fotky.
    Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Kdysi...kdysi jsem taky fotila tak, že se tomu dnes směju....
    Pořád si myslim, že ten, kdo sem vkládá recepty ví, co uvařil a tak si to sám obhájí, vysvětlí....není třeba cizího zasahu. Vždyť autor ani reagovat nestačí - tvůj komentář následuje pouhé 3 minuty po komentu -fuj- !
    (Mimochodem, mě se tento recept také zdá příšerně mastný a chudák nezkušená holka, co ho uvaří.)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: Já si myslím, že jsem napsala svůj názor velmi slušně, ale když se ti líbí komentář typu "fuuj".... - kdysi jsi taky psala, že na jídlo se fuj neříká ;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    spagetka: možná bys tenhle typ odpovědí (kdy někdo napíše, že jídlo nemůže být dobré) měla nechat na autorech receptu - většinou sem chodí a určitě si svůj recept obhájí sami....takhle to nestihají. Aby si tu třeba nepřipadali....zbyteční?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    l.u.c.i.e.: Vař si dle sebe a dej sem své mňam ukázky ;-);-);-)

    Odpovědět

  • l.u.c.i.e. l.u.c.i.e.(neregistrovaný)

    Kuře podlívám jenom vodou, kuře šťávu pustí samo o sobě. Nechápu proč bych tam měla rvát ještě máslo nebo dokonce olej - fuj! To jsou teda recepty....:-((

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já bych tedy také 250g másla na jedno kuře nedala;-), ale proti gustu...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    zuzana:Vy asi jíte jenom petržel a jiné bliva...y. Já bych ten recept zkusila,takto nádherně vypečené domácí kuřátko musí být přeci dobré. A máslo mě nechává v klidu ,takhle dělám Stroganoff taky tam je 400 g másla a je to dobré !;-) Máslo přece jídlo nemuže pokazit,a že jsem tak smělá, čím už jste sem přispěla ,k ozdravení českého jídelního lístku ?:-//

    Odpovědět

  • zuzana zuzana(neregistrovaná)

    celé maslo? no tě bůh,docela by bylo dobré,se stim jídlem vyfotit aby jsme věděli co nás čeká,když budeme jíst taková tučná jídla....no hnus, pak nemáme být první v rakovině tlustého střeva a jiných nemocí,když jsou češi stále co se výživy týče zabržděný a natvrdlý.

    Odpovědět

  • Milan B Milan B(neregistrovaný)

    jitka nemeckova:Paní Němečková, pokud si kuřata kupujete v obchodě, dostáváte do sebe to největší svinstvo. Kuře musí dorůst jateční váhy za několik málo týdnů. Celou tu dobu je natěsnané na malém prostoru a žere a žere. Jistě dostává hromadu růstových hormonů a také antibiotika. A možná další svinstva...:-O. Ví Bůh odkud vlastně ta kuřata pocházejí. V některých částech světa se tyto věci nezajímají. Hlavně, že to "sype". Hlavně, že výživoví poradci doporučují bílé maso! Cena biokuřete? Doporučuji krůtí maso...:-)!

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo