Pečené kuře

lenka Kuchařka: lenka

Drůbeží maso 45 názorů

Suroviny

1 kuře nebo kuřecí čtvrtky
1 máslo
sádlo
kousek špeku
4 stroužky česneku
3 větší cibule
grilovací koření
sůl
hranolky
zelenina
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku, trochu podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct. Mezitím pokrájíme na kostičky 3 cibule.

  2. Po čase opět přidáme cibuli, ne na maso, ale pod něj a kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme. Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení. Já peču kuře asi 1 a půl hodiny. Kůrčička musí být dobře udělaná, proto před koncem pečení odklopím vrch pekáče a dopékám.

  3. Jako příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bramborové knedlíky - záleží na chuti. Nezapomínáme ani na zeleninovou oblohu, salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 266 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    jifdeda: cokoli co má poklici - i třeba dva pekáčky, jeden jako poklice...ale opravdu bych ubrala máslo, jak se píše i v diskuzi, ideálně jen nastrkat jemné plátky pod kůži hlavně na prsou...

    Odpovědět

  • jifdeda jifdeda

    Chtěl jsem vyzkoušet tento recept, ale dostal jsem se k radě, že mám dát kuře do dušáku a to nevím co to je, takže jsem skončil.;-(

    Odpovědět

  • casino casino

    Matrix40: "Tak že opravdu radši kruti maso,..."
    No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?;-)

    Odpovědět

  • Matrix40 Matrix40(neregistrovaný)

    Vážený pane Milane B. Že tvrdíte o kuřatech že jsou narvaná růstovými hormony a antibiotiky pramení z hloupých fám a pověr,které tady rozšířili asi velice inteligentní lidé a ještě větší inteligenti tomu věří a šíří to dál. Od dob EU jsou všechny tyto látky zakázány do masa přidávat a kontrolou nic neprojde. Proč jsou tedy kuřata za 35 tzv. Hotová? Protože žerou a žerou žádný pohyb a druhý duvod je šlechtěni. No ale zdravá opravdu nejsou to máte pravdu. Vzhledem k jejich rychlému růstu se jim v těle hromadí transmastné a jiné nezdravé kyseliny a jejich pravidelnou konzumací si člověk koleduje o infarkt,nebo mozkovou cévní příhodu. Tak že opravdu radši kruti maso,kuře z farem a podobně

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Másla také tolik nedávám,ale kuře je dobré namočit přes noc do hodně osolené vody!!!Pak je jiná chuť masa. Ale před pečením se nemusí tolik solit, jen posypat kořením, nebo jak je kdo zvyklý. Máslo je dobré dát také na pár míst pod kůži.Pak už ho opravdu jen trochu podlévám vodou.

    Odpovědět

  • Lubomír Lubomír(neregistrovaný)

    Cibule ani česnek nejsou na škodu

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: Niekto sa vždy nájde...:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    No, co se množství másla dotejká, tak to vypadá na 60 roků starý rcp - tehdá, na dvoře i tokajícími kohouty vyhoněná (ne granulemi nahoněná jako dnes) nohatá kuřata na sobě moc tuku neměla...:-D

    cathleen:
    Na neregi bych žádné ohledy nebral, pokud bych na ně vůbec reagoval! Pod neregi může být kdokoli...! Vy:-D:-)) nebo třeba někdo, kdo si jen tak sama sobě vyrobila přihrávku na smeč:-D:-D:-D
    Ale co se rychlých, operativních reakcí týká, myslím si, že to je OK:yes:

    spagetka:
    Pýýýšete:"Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí."
    A s kým pa se tu budu kočkovat, he:-?:-D:-)):-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: nic ti nezakazuju, nedramatizuj to. Jen jsem te upozornila, ze bys trochu mohla "ubrat plyn". Nic vic.
    Hezky zbytek nedele!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: tys mě asi nepochopila, nebo já to blbě napsala, omlouvám se ti. Já reagovala jen na vyjádření L.u.c.i.e. (neregistrovaný/á) - " fuj! To jsou teda recepty....:-(( ". Nikde přece nekritizuju žádné fotky.
    Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Kdysi...kdysi jsem taky fotila tak, že se tomu dnes směju....
    Pořád si myslim, že ten, kdo sem vkládá recepty ví, co uvařil a tak si to sám obhájí, vysvětlí....není třeba cizího zasahu. Vždyť autor ani reagovat nestačí - tvůj komentář následuje pouhé 3 minuty po komentu -fuj- !
    (Mimochodem, mě se tento recept také zdá příšerně mastný a chudák nezkušená holka, co ho uvaří.)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: Já si myslím, že jsem napsala svůj názor velmi slušně, ale když se ti líbí komentář typu "fuuj".... - kdysi jsi taky psala, že na jídlo se fuj neříká ;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: možná bys tenhle typ odpovědí (kdy někdo napíše, že jídlo nemůže být dobré) měla nechat na autorech receptu - většinou sem chodí a určitě si svůj recept obhájí sami....takhle to nestihají. Aby si tu třeba nepřipadali....zbyteční?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    l.u.c.i.e.: Vař si dle sebe a dej sem své mňam ukázky ;-);-);-)

    Odpovědět

  • l.u.c.i.e. l.u.c.i.e.(neregistrovaný)

    Kuře podlívám jenom vodou, kuře šťávu pustí samo o sobě. Nechápu proč bych tam měla rvát ještě máslo nebo dokonce olej - fuj! To jsou teda recepty....:-((

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kure kuře recepty pečení kuřete jak upéct kuře recept na kuře pečeme kure recepty na kure kuře v troube doba pečení kuřete kuře pečene v troube kure recept kuře recept recepty kuře recept kure kuře pečené v troubě recept pečené kuřecí čtvrtky jak dlouho peceme kure pečení kuřete v troubě nejlepší pečené kuře na světě top recepty kuřeci