Pečené kuře
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 392 kJ / 2 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,37 g |
Tuky | 205,62 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2022 19:12
Nedávám tolik másla, stačí kousek. Cibule a česnek nic nepokazí.
18. 7. 2020 06:57
jifdeda: cokoli co má poklici - i třeba dva pekáčky, jeden jako poklice...ale opravdu bych ubrala máslo, jak se píše i v diskuzi, ideálně jen nastrkat jemné plátky pod kůži hlavně na prsou...
18. 7. 2020 06:40
Chtěl jsem vyzkoušet tento recept, ale dostal jsem se k radě, že mám dát kuře do dušáku a to nevím co to je, takže jsem skončil.
19. 2. 2017 09:01
Matrix40: "Tak že opravdu radši kruti maso,..."
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?
18. 2. 2017 23:11
Vážený pane Milane B. Že tvrdíte o kuřatech že jsou narvaná růstovými hormony a antibiotiky pramení z hloupých fám a pověr,které tady rozšířili asi velice inteligentní lidé a ještě větší inteligenti tomu věří a šíří to dál. Od dob EU jsou všechny tyto látky zakázány do masa přidávat a kontrolou nic neprojde. Proč jsou tedy kuřata za 35 tzv. Hotová? Protože žerou a žerou žádný pohyb a druhý duvod je šlechtěni. No ale zdravá opravdu nejsou to máte pravdu. Vzhledem k jejich rychlému růstu se jim v těle hromadí transmastné a jiné nezdravé kyseliny a jejich pravidelnou konzumací si člověk koleduje o infarkt,nebo mozkovou cévní příhodu. Tak že opravdu radši kruti maso,kuře z farem a podobně
24. 8. 2015 18:36
Másla také tolik nedávám,ale kuře je dobré namočit přes noc do hodně osolené vody!!!Pak je jiná chuť masa. Ale před pečením se nemusí tolik solit, jen posypat kořením, nebo jak je kdo zvyklý. Máslo je dobré dát také na pár míst pod kůži.Pak už ho opravdu jen trochu podlévám vodou.
25. 7. 2015 20:52
Cibule ani česnek nejsou na škodu
13. 2. 2014 15:10
Já bych tedy také 250g másla na jedno kuře nedala, ale proti gustu...
13. 2. 2014 15:04
zuzana:Vy asi jíte jenom petržel a jiné bliva...y. Já bych ten recept zkusila,takto nádherně vypečené domácí kuřátko musí být přeci dobré. A máslo mě nechává v klidu ,takhle dělám Stroganoff taky tam je 400 g másla a je to dobré ! Máslo přece jídlo nemuže pokazit,a že jsem tak smělá, čím už jste sem přispěla ,k ozdravení českého jídelního lístku ?
13. 2. 2014 10:09
celé maslo? no tě bůh,docela by bylo dobré,se stim jídlem vyfotit aby jsme věděli co nás čeká,když budeme jíst taková tučná jídla....no hnus, pak nemáme být první v rakovině tlustého střeva a jiných nemocí,když jsou češi stále co se výživy týče zabržděný a natvrdlý.
28. 1. 2014 18:35
jitka nemeckova:Paní Němečková, pokud si kuřata kupujete v obchodě, dostáváte do sebe to největší svinstvo. Kuře musí dorůst jateční váhy za několik málo týdnů. Celou tu dobu je natěsnané na malém prostoru a žere a žere. Jistě dostává hromadu růstových hormonů a také antibiotika. A možná další svinstva.... Ví Bůh odkud vlastně ta kuřata pocházejí. V některých částech světa se tyto věci nezajímají. Hlavně, že to "sype". Hlavně, že výživoví poradci doporučují bílé maso! Cena biokuřete? Doporučuji krůtí maso...!
12. 12. 2013 16:12
ja nejsem moc dobry kuchar tak si necham poradit kure uz jsem dela nekolikrat a nebylo to jako od mamy ktera uz bohuzel neni tak to zkusim udelat a uvidimeSeznam.cz
15. 6. 2013 13:45
bez másla to nejde má svoji chuť a je lepší jako olej. A těm co se to nelíbí, tak ať si nechaj poznámku pro sebe, jeden takový recept neublíží ani jim. Jo a pokud jste z velkoměsta víc vám ublíží vzduch, který dýcháte než máslo.
15. 3. 2013 21:12
Ríša: tak proč sem lezeš , joudo ??
4. 3. 2013 19:18
Miluna Hruška: a nebo běháš kolem vodárny, co? to je krutý trest za mlsotu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 5 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 9 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 10 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 11 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 12 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 24 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 25 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 49 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Další recepty
Tématické fráze: kure kuře recepty pečení kuřete jak upéct kuře recept na kuře pečeme kure recepty na kure kuře v troube doba pečení kuřete kuře pečene v troube kure recept kuře recept recepty kuře recept kure kuře pečené v troubě recept pečené kuřecí čtvrtky jak dlouho peceme kure pečení kuřete v troubě nejlepší pečené kuře na světě top recepty kuřeci
Suroviny: kuře, máslo, špek, česnek, cibule, koření grilovací, sůl
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
37 názorů