Nebe v hubě
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který můžete nahradit zakysanou smetanou či šlehačkou. Příprava je složitější, ale určitě stojí za zkoušku.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 45 195 kJ / 10 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,63 g |
Tuky | 692,47 g |
Vláknina | 33,45 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 6,95 g |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 986,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to sice složitější na přípravu, ale musím opravdu doporučit. Název souhlasí s řezem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2019 10:50
Je dobré těsto válet mezi dvěma pečícími foliemi, tu horní ještě posypat moukou, aby šla dobře oddělat.
1. 9. 2018 13:00
Dnes jsem pekla a i jsme ochutnali, dostala jsem pochvalu,
31. 8. 2018 19:44
My mu říkáme medovnik a záleží na majiteli jak si ho pojmenuje a je to super mňamka za mě 10 bodů
14. 4. 2018 13:03
casino: Obávám se, že teď jste trefil hřebíček na hlavičku!
Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka! :
Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka! :
14. 4. 2018 12:45
Dajda:
Některé baby jdou na všechno zbytečně složitě...
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že
Některé baby jdou na všechno zbytečně složitě...
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že
14. 4. 2018 12:34
Lenunka: Tak já už recept na kuře, skrývající se pod názvem Orgasmus viděla. Bohužel.
Cathleen: Já vím, říkat, že se mi něco nelíbí, není vítáno. Já se divím, že rubriku Diskuze vůbec nezrušíte. Možná by stačila jedna rubrika na palce nahoru a druhá na palce dolů!
Cathleen: Já vím, říkat, že se mi něco nelíbí, není vítáno. Já se divím, že rubriku Diskuze vůbec nezrušíte. Možná by stačila jedna rubrika na palce nahoru a druhá na palce dolů!
14. 4. 2018 11:57
já bych řekla, že člověk opravdu musí zapojit rozum a rozlišit, co je vžitý název, který si nikdo s ničím nesplete a co je momentální nápad autora, jak ozvláštnit jídlo. Třeba zemlbába také nevypovídá o tom, co jídlo obsahuje, ale každý ví, co to je, název Nebe v hubě se používá pro dost věcí a může to být cokoliv. Orgasmus je většinou psán jako orgasmus ŘEZY (i zde na topkách), tak tam bych si i při zapojení fantazie představila buchtu a ne třeba kuře
14. 4. 2018 11:54
Dajda: ne, nevšimla. A víte, že tohle mi třeba vůbec nevadí? Kdo chce, recept si uloží a lehce najde. Kdo ne, přejde ho.
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.
14. 4. 2018 11:52
zizala: Šalamoun je myslím taky označení pro jeden konkrétní moučník, nebe v hubě asi pro 20 různorodých pokrmů.
14. 4. 2018 11:50
cathleen: Staročeské názvy nepočítám, ty zní velmi poeticky. Pravda je, že třeba Orgasmus se původně jmenoval Ananasové řezy s ořechy. Někdy je ta "lidová tvořivost" spíš na škodu.
14. 4. 2018 11:49
cathleen: Rozcuchaná nevěsta je opravdu originální název. Nebe v hubě a orgasmus nejspíše ne, to jsou pojmy, které se v posledních letech užívají pro kde co. O tom svědčí skutečnost, že jednou označují moučník, podruhé masité jídlo, potřetí zase něco úplně jiného. Toho jste si ještě nevšimla? Rozcuchaná nevěsta je rozcuchaná nevěsta podobně jako například svarba nebo kramfleky!
14. 4. 2018 11:46
Tyhle řezy znám taky pod tímto názvem. Tyhle rádobyvtipné názvy vznikaly někdy v 70-80. letech. Někde (bohužel i v restauracích) přetrvaly dodnes a některé se už tak zažily, že lidé to pod jiným názvem ani nepoznají. Nedávno jsem někde narazila na Kakaové řezy rychlé a byl to obyčejný Šalamoun.
14. 4. 2018 11:40
Dajda, Waclaw: nevím jak vy, ale já mám některé vyzkoušené recepty po mamince i babičce (nebo od pečících kamarádek) právě s podobnými názvy. Nevím, proč bych jim měla dávat jiný název než ten zažitý...?
Co třeba taková Rozcuchaná nevěsta? Strouhaná jablka, brambory, cukr, skořice - také přejmenovat z půvabného názvu na Bramborovou buchtu s jablky?
Co třeba taková Rozcuchaná nevěsta? Strouhaná jablka, brambory, cukr, skořice - také přejmenovat z půvabného názvu na Bramborovou buchtu s jablky?
14. 4. 2018 10:48
Waclaw: Jsem na tom stejně jako Vy, ještě bych přidala velmi "originální" název Orgasmus. Kromě toho, že je to dost nevkusné, tak Vám to nic neřekne, je to moučník, maso .... Medové řezy s ořechy by se mi určitě líbily více, ale to by se hned poznalo, že jde o duplikát! Tak se to zachraňuje rádobyvtipným názvem.
14. 4. 2018 10:36
Nemám důvěru k receptům s názvy Ráj v hubě, Opilý koláč, Ožralé kuře, Nebíčko v papulke a podobně. "Originalita" takovýchto názvů bývá často přímo úměrná výsledku. Ale zřejmě - podle počtu emotikonů - to zdejší maminy bezezbytku oslovilo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Další recepty
Tématické fráze: řezy nebe v hubě kolace nebe v hube buchta nebe v hubě buchty nebe v hubě nebe v hubě na plech koláč nebe v hubě tvarohove nebicko recept na buchtu nebe v hubě vánoční cukroví nebe v hubě nebe vhubě buchta nebe ořechové řezy nebe v hubě nebe v hube rezy nebe v hubě houby nebe v hub moučník nebe recepty-nebe v hubě buchta nebe v hubě recept nebe v hubě buchta nebe
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, med, soda jedlá, mléko, ořechy, cukr, máslo, med, mléko, mouka hladká, solamyl, cukr, máslo, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
86 názorů