Uzený jazyk v rosolu
Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2012 22:30
Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.
15. 12. 2011 19:20
Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé. A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..
Mimochodem i pejskům chutná.
Mimochodem i pejskům chutná.
15. 12. 2011 17:57
BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.
15. 12. 2011 17:51
15. 12. 2011 17:44
Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat
15. 12. 2011 17:31
foto a1
14. 12. 2010 07:47
Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.
13. 12. 2010 23:36
Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 18 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 2 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 5 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: uzený jazyk v aspiku uzený jazyk rosol uzený hovězí jazyk v aspiku hovězí jazyk v aspiku uzený vepřový jazyk jazyk v aspiku veprovy jazyk veprovy jazyk v aspiku co je rosol uzený vepřový jazyk v aspiku recept na uzený jazyk v aspiku uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty jazyk v aspiku recept vepřový jazyk v rosolu uzeny jazyk recept uzený hovězí jazyk recept uzený jazyk v aspiku recept domaci rosol
Suroviny: jazyk vepřový, plátky želé
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
8 názorů