Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Krok 2: Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Krok 3: Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Krok 4: Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Moje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 11 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně skladovat cibuli, aby nehnila, neklíčila a neztrácela chuť? Stačí použít trik s papírovým sáčkem
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 9 hodinami
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
viki85 před 12 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 12 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 14 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 14 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 14 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Michal_amater před 16 hodinami
Tématické fráze:
uzený vepřový jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
jak dlouho varit hovezi jazyk,
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
vařený hovězí jazyk recept,
uzený vepřový jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
vepřový jazyk jak oloupat,
uzeni,
jak uvarit uzeny veprovy jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak dlouho vařit uzené,
vepřový jazyk uzený,
jak připravit uzený vepřový jazyk,
jak vařit hovězí jazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
jak dlouho se vaří uzený jazyk,
uzeny
Suroviny:
jazyk hovězí uzený,
koření nové koření,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
česnek,
jazyk vepřový,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka
Komentáře (17)