Řízky z uzeného hovězího jazyka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Pokrmy z vnitřností 14 názorů

Suroviny

Ingredience:
uzený hovězí jazyk (velikost podle počtu strávníků - já měla cca 700 g)
nové koření
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
2 kusy bobkového listu
3 stroužky česneku
sůl (opatrně, jazyk je jako každé uzené dost slané)
olej na smažení a klasický trojobal
hladká mouka
vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup:
    Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší.

  2. Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout.

  3. Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné.

  4. Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
    Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.

Poznámka

Pozn.: Recept mám už dlouho ve své sbírce, jen jsem nevěřila, že to může být opravdu tak křehounké a i dobré, z vývaru lze velmi dobře uvařit polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z uzeného hovězího jazyka

  • maxmilian maxmilian(neregistrovaný)

    janatka: rozplÝvá jedině s TVRDYM!

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Znám a doma děláme moc nám chutnají!!Je to masíčko,které se rozplívá na jazyku,když je měkoučce uvařené a ještě je polévečka dobrá z toho-hned dvě jídla!!

    Odpovědět

  • savlinka: Jéé, díky za nádherné foto a vyzkoušení!!:-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Jani bodík dávám:yes::yes::yes: a foto přidávám...bylo to výborné:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    jaj.kreisng@seznam.czHovězí, uzený jazyk s křenovkou a knedlíkem...Je to bašta...!!

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jani ,také děláme doma,je to vynikající i děti to mají rády!!!U nás je tedy k sehnání jen vepřový,ale to nám nevadí moc nám chutná a polévka je skvělá s kroupami a zeleninkou.;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no jó to my také můžeme:-D:yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • eva hubova: díky moc!!;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Jani, řízky byly vynikající:-p:-p přidala jsem Ti foto:yes:+6

    Odpovědět

  • Vašku, toho se vůbec nebojím, že by zůstal! Je málokdy vidět, ale měla jsem štěstí u nás v Supergongu, to je takový speciální obchod na salámy a maso. Je tam i tzv hovězí surovina za 25 kč a je na tom masa na guláš, až až;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani . Ty jsi se ale rozjela a asi jsi mi mrkla do lednice. Uzenej hovězí jazyk je pochoutka( pro mne lepší než vepřovej- jen je dost velkej, ale to nevadí,. Když zbude, tak nakrájenej na tenko se taky ují)+bodík

    Odpovědět

  • Ladi, já mám nejvíc těch talířů kouřových do mikrovlnky a pak každý pes, jiná ves. Ale tenhle talíř není můj:-)) Sousedka mi na něm přinesla škvarky a já jsem ho hned využila na focení, jsem si říkala, že to bude zase jiné:-)):-D Tak sory!:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No Jani, ty jsi odvaha - už jsem slyšela o těch řízkách z tohohle masa a prý jsou dobré, musím vyzkoušet. Jo, ještě poznámečku - máme stejný servis, asi jsme byly ve stejném obchodě :-D;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: uzený vepřový jazyk recepty uzený vepřový jazyk jak dlouho varit hovezi jazyk vařený hovězí jazyk recept uzený vepřový jazyk recept jak dlouho vařit vepřový jazyk jak oloupat jazyk vařený hovězí jazyk vařený hovězí jazyk recepty vepřový jazyk jak oloupat uzeni jak uvarit uzeny veprovy jazyk jak dlouho vařit uzené vepřový jazyk uzený jak oloupat vepřový jazyk jak připravit uzený vepřový jazyk jak dlouho vařit jazyk uzeny recepty v anglickém jazyce recepty na uzený vepřový jazyk

Zapomněl/a jsem heslo