Domácí rosol

Yvona Kuchařka: Yvona

Studená kuchyně 6 názorů

Suroviny

200 g kližky
300 g vepřových kůží
2 vepřové nožičky
3 l vody
sůl podle chuti
200 g kořenové zeleniny
2 cibule
1 bobkový list
6 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
asi 25 ml octa
3 bílky na čištění
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod.

  2. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka.

  3. Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk.

  4. Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.

  5. Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme.

  6. Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rosol

Tématické fráze: rosol vepřový rosol recept na domácí aspik aspik z nozicek a kuzi rosol recept recept na rosol jak udělat rosol rosol z vepřového kolena recepty na domácí aspik jak se dělá jablečný rosol jak se dělá rosol aspik recept rosol z vepřového masa třešňový rosol aspik z vepřového kolena rosol z kůží čištění rosolu rosol z nožiček maso v rosolu recepty rosol

Zapomněl/a jsem heslo