Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná buchta s jablkovým rosolem

Lehounké piškotové řezy jsou díky použité minerálce krásně nadýchané. Netradiční pudinková vrstva z jablečného moštu či džusu dělá z moučníku vláčný a lahodný dezert vonící po vanilce. Snadná a rychlá sladkost pro děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 883 kJ /
4 513 kcal
Bílkoviny68,91 g
Tuky139,48 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 410 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy732,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.

TIP: Jablka v naší kuchyni

Zveřejněno 9. 10. 2009

Poznámka autorky janaka

Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...

inspirace internet, bohužel nepamatuju....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná buchta s jablkovým rosolem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQE3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná buchta s jablkovým rosolem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQE3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Tak dnes jsem prvně upekla ♥ a recept je opravdu skvělý!!! Buchta s jablkovým rosolem je výborná a chuťově vynikající, není ani tak pracná a všem moc chutnala. I vnouček si pochutnával ♥ Děkuji za recept <3

Skvělý nápaditý recept yes:

:-)<3:yes::-K

Dneska jsem upekla poprvé, jdeme zítra na návštěvu k rodičům a nerada chodím s prázdnou. Nejsem bůhví jaká pekařka, ale povedla se. Těsto mám možná sice nižší, ale to nic nemění na tom, že je nadýchané a jemné. Děkuji za recept, přidala jsem fotky a 23.hvězdička je ode mě. Doporučuji :-8:-Q

A na jak dlouho pect a pri jake teplote

uděláno, spapáno :-K:-K byla to opravdu výborná buchtička, děkuji:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Děkuji za receptík, dneska jsem poprvé zkoušela, do pudinku jsem přidala také trochu skořice. Buchta vypadá výborně, už se těším až vychladne a budu jí moct ochutnat. Dávám bodík. Děkuji.:yes:

tak jsem vyzkoušela a je výborná jen jsem ji vyzkoušela s tím tvarohem a trošku se mi ten rosol s tvarohem slili,takže nevypadala tak dobře,jo a toho rosolu opravdu udělám příště víc;-),ňam mňam:-D

jéééé:-Duž to vidím běžím pro džus a dnes vyzkouším;-)jen tam také zkusím dát ten tvaroh..

prosím o radu lidičky zlatí jaký mošt?jablečný džus?:-8:-(

Je to mňamka! :yes: A buchta super! Mezi rosol a buchtu jsem udělala ještě tvarohovo pudinkovou náplň a je to ještě víc mokřejší. Do rosolu jsem přidala i skořici. Ale teď bych rosol víc okyselila, aby byl větší kontrast mezi tvarohovou náplní a rosolem :-)

Všichni vychvalují, tak jsem ji musela taky vyzkoušet, jen místo jablek jsem dala dva broskvové kompoty, po schládnutí jsem ještě na vrstvu broskového želé dala zakysanou smetanu, posypala skořicovým cukrem a nechávám odpočinou do rána aby byla k snídani, voní užasně a jistě doufám, že stejně bude i chutnat ;) bodík letí

Dlouho jsem váhal mezi recepty co děláme u nás, až jsem narazil na tvůj a hlavně jsem potřeboval základ, to je piškot abych na něj pokračoval tvarohem a žele. Tvůj jsem s obavami udělal a mohu říci NEPROHLOUPIL !!! Je takový jako píšeš. Zkrátka Super. Krásně měkoučký i po více jak 3 dnech a chuť bezva. Pekl jsem ho na plechu na 175°C , pak udělal tvaroh se žele a nakonec jahodový žele. Všichni chválí jako já. Tobě +bod 13 a ještě jednou chvála. Již je uložen a těším se na korpus a z něho dort s krémem. Václav

A na kolik stupnu se to peče?

tak ten si hned ukládám a vyzkouším,až "vdechneme" včera večer upečený ovocný dortík,posílám bodík,vypadá to náramně:-p:-p:-p,zrovna dopíjím kávu,taky polykám Jani Remková jak o život,mňam,mňamky,mňam:-K:-K:-*

Tématické fráze:
buchta s pudinkem a jablky, buchta s jablky, buchta, lehká buchta, výborná buchta z jablek, lehke buchty, piškot s rosolem, buchta s jabkama, ovocná buchta s rosolem, buchta s jablky a pudinkem, buchta z jablek, řezy s rosolem, moučníky z jablek, třená buchta s jablky, jablečný rosol, buchta s pudinkem, buchta s tvarohem a rosolem, buchty z jablek, buchta recept, řezy s ovocem a rosolem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, voda perlivá, tuk, mouka hrubá, mošt jablečný, pudink vanilkový, jablko, cukr krupice

Přidat fotografie receptu