Výborná buchta s jablkovým rosolem
Lehounké piškotové řezy jsou díky použité minerálce krásně nadýchané. Netradiční pudinková vrstva z jablečného moštu či džusu dělá z moučníku vláčný a lahodný dezert vonící po vanilce. Snadná a rychlá sladkost pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 883 kJ / 4 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,91 g |
Tuky | 139,48 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 732,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 175-180 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vodu. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Orientační doba pečení je 30-40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Pokud je povytažení špejle suchá, je upečeno. Krok 4: Zatímco se těsto peče, uvaříme z moštu a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ochutnáme a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Jablečnou směs natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Podáváme nakrájené na úhledné řezy a můžeme ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 9. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQE3
Moje poznámka
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQE3
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
buchta s pudinkem a jablky,
buchta s jablky,
buchta,
lehká buchta,
výborná buchta z jablek,
lehke buchty,
piškot s rosolem,
buchta s jabkama,
ovocná buchta s rosolem,
buchta s jablky a pudinkem,
buchta z jablek,
řezy s rosolem,
moučníky z jablek,
třená buchta s jablky,
jablečný rosol,
buchta s pudinkem,
buchta s tvarohem a rosolem,
buchty z jablek,
buchta recept,
řezy s ovocem a rosolem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda perlivá,
tuk,
mouka hrubá,
mošt jablečný,
pudink vanilkový,
jablko,
cukr krupice
Komentáře (26)