Výborná buchta s jablkovým rosolem

janaka Kuchařka: janaka

Moučníky , Řezy 22 názorů

Suroviny

Na těsto:
3 vejce
25 dkg cukru
10 lžic oleje
40 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek
3 dcl perlivé vody ( dala jsem obyč. vodu)
na rosol:
1/2 l jablečného moštu nebo džusu můžeme naředit trochu vodou
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
cukr (dle chuti a kyselosti jablek - nedávala jsem vůbec)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku s kypř. práškem a nakonec vodu.

  2. Nalijeme na vyšší plech a upečeme.

  3. V době pečení si z moštu a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme nastrouhaná jablka, ochutnáme a podle chuti můžeme přidat cukr.

  4. Natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...

Poznámka

inspirace internet, bohužel nepamatuju....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 425 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborná buchta s jablkovým rosolem

  • Pavlina Pavlina(neregistrovaná)

    A na jak dlouho pect a pri jake teplote

    Odpovědět

  • Irule Irule

    uděláno, spapáno :-K:-K byla to opravdu výborná buchtička, děkuji:yes::yes::yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Anneetta Anneetta

    Děkuji za receptík, dneska jsem poprvé zkoušela, do pudinku jsem přidala také trochu skořice. Buchta vypadá výborně, už se těším až vychladne a budu jí moct ochutnat. Dávám bodík. Děkuji.:yes:

    Odpovědět

  • lenizlata lenizlata

    tak jsem vyzkoušela a je výborná jen jsem ji vyzkoušela s tím tvarohem a trošku se mi ten rosol s tvarohem slili,takže nevypadala tak dobře,jo a toho rosolu opravdu udělám příště víc;-),ňam mňam:-D

    Odpovědět

  • lenizlata lenizlata

    jéééé:-Duž to vidím běžím pro džus a dnes vyzkouším;-)jen tam také zkusím dát ten tvaroh..

    Odpovědět

  • lenizlata lenizlata

    prosím o radu lidičky zlatí jaký mošt?jablečný džus?:-8:-(

    Odpovědět

  • ivanas11 ivanas11

    Je to mňamka! :yes: A buchta super! Mezi rosol a buchtu jsem udělala ještě tvarohovo pudinkovou náplň a je to ještě víc mokřejší. Do rosolu jsem přidala i skořici. Ale teď bych rosol víc okyselila, aby byl větší kontrast mezi tvarohovou náplní a rosolem :-)

    Odpovědět

  • Camelia Camelia

    Všichni vychvalují, tak jsem ji musela taky vyzkoušet, jen místo jablek jsem dala dva broskvové kompoty, po schládnutí jsem ještě na vrstvu broskového želé dala zakysanou smetanu, posypala skořicovým cukrem a nechávám odpočinou do rána aby byla k snídani, voní užasně a jistě doufám, že stejně bude i chutnat ;) bodík letí

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Dlouho jsem váhal mezi recepty co děláme u nás, až jsem narazil na tvůj a hlavně jsem potřeboval základ, to je piškot abych na něj pokračoval tvarohem a žele. Tvůj jsem s obavami udělal a mohu říci NEPROHLOUPIL !!! Je takový jako píšeš. Zkrátka Super. Krásně měkoučký i po více jak 3 dnech a chuť bezva. Pekl jsem ho na plechu na 175°C , pak udělal tvaroh se žele a nakonec jahodový žele. Všichni chválí jako já. Tobě +bod 13 a ještě jednou chvála. Již je uložen a těším se na korpus a z něho dort s krémem. Václav

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    A na kolik stupnu se to peče?

    Odpovědět

  • Lenka Lejskova Lenka Lejskova

    tak ten si hned ukládám a vyzkouším,až "vdechneme" včera večer upečený ovocný dortík,posílám bodík,vypadá to náramně:-p:-p:-p,zrovna dopíjím kávu,taky polykám Jani Remková jak o život,mňam,mňamky,mňam:-K:-K:-*

    Odpovědět

  • LenishQka LenishQka

    Zkoušela jsem :yes: .. a muzu doporucit,byla vyborna .. jen trosku skorice napovrch a nemela chybu :yes:

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Dnes vyzkouším :-pa přidám foto,:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • janaka janaka(autorka receptu)

    Tak super, jsem moc ráda, že chutná. Je pravda, že rosolu by mohlo být víc, nebo ještě pod něj dát nastrouhaná jablka;-)...

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Děkuji za tento recept!! Snad ještě nikdy se mi buchta takhle nepovedla, vynikající vláčný piškot, a rosol eňo ňuňo:-) doporučuji ho dát klidně víc, buchta to snese a jen se na jazyku rozplývá. Navíc jsem do něj přidala vanilkový a skořicový cukr a všichni kdo jen prošli kolem se ptali co to tak nádherně voní...
    Snadný a efektní recept, posílám bodík:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: buchta s pudinkem a jablky buchta buchta s jablky lehká buchta lehke buchty výborná buchta z jablek piškot s rosolem buchta s jabkama ovocná buchta s rosolem buchta z jablek buchta s jablky a pudinkem řezy s rosolem moučníky z jablek třená buchta s jablky jablečný rosol buchta s pudinkem buchty z jablek buchta recept řezy s ovocem a rosolem vláčná buchta s jablky

Zapomněl/a jsem heslo