Jazyk vařený - vepřový
Suroviny
Porce: Podle počtu jazyků
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vnučka raději míšené brambory. My raději takto.
Lze podávat s okurkou, červenou řepou, salátem listovým, okurkovým, rajčatovým. Jak kdo .
Polévka má svoji dobrou typickou chuť a lze dát nudličky nebo drobení či osmaženou žemli. Když dáme dost zeleniny (jako my), je dobrá jen tak, jako vývar se zeleninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2020 07:34
azeret: Protože 15 minut je málo.
2. 2. 2019 19:54
Tak jsem uvařil. Perfektní sobotní oběd. Jednoduchý recept s famózním výsledkem. Jazýček miluji, bohužel se málo dostane. Šťouchané brambory s cibulkou dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat škvarky. Skvělý nápad. Polívka z vývaru byla taky vynikající.
8. 8. 2016 09:29
Casino:
Moc děkuji! Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí
Já se nevzdám!
5. 8. 2016 20:17
azeret:
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. ...a lépe se loupou od kořene ke špičce
5. 8. 2016 09:55
Mohu se zeptat, jak dlouho se takový jazyk přibližně vaří v obyč hrnci? Je mi jasné, že záleží na velikosti, ale aspoň zhruba Předem moc díky, dnes se chystám na svou jazykovou premiéru
25. 10. 2013 18:58
dnes poprvé uzený jazyk převařený křen a hořčice + chleba no lahůdka
29. 7. 2011 16:57
mńam!!
18. 5. 2010 22:05
V hořčičné omáčce,nebo v trojobalu je také výbornýale vždy,když toto jídlo z jazýčků připravuji,musí jich být víc-užírám jen tak uvařené a bez ničeho
1. 5. 2010 16:49
1. 5. 2010 14:11
Jazyky máme také rádi.Po uvaření nakrájím podélně na plátky, potřu česnekem a zlehka opeču na přepuštěném másle.
1. 5. 2010 13:16
Vašku super+5.
1. 5. 2010 12:13
Hmmm ... Vašíííku, závidím, jazyk je velká lahůůdka
+4
1. 5. 2010 12:05
Vašku, vařený jazyk mám nejraději s křenem, pepřem a plnotučnou hořčicí. Samozřejmě podávaný se šťouchanými brambory a voňavou cibulkou má taky své kouzlo.
+3
1. 5. 2010 10:58
já ho mam taky ráda ale ještě lepšíje uzený
1. 5. 2010 10:52
Jazyk je bezvadný, dají se z něho dělat různá jídla a je celkem levný, nejraději ho mám na cibulce, ale jen takto vařený je taky fajn Vašíku, máš 2.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 1 hodinou

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 1 hodinou

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 1 hodinou

Skleněné nudle s tofu a cuketou
Přidáno před 14 hodinami

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno 3. 7. 2022 22:27
Právě bylo uvařeno:

Dušená mrkev s masem a bramborem "pro nejmenší"
uvařil/a Bubas
před 4 minutami

Vepřový perkelt s tarhoňou
uvařil/a sMoulynka
před 22 minutami

Mascarpone dort s citrónovou chutí
uvařil/a Slivci
před 1 hodinou

Šťávička za studena dělaná
uvařil/a Zdezde
před 1 hodinou

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
uvařil/a Slivci
před 9 hodinami

Kuřecí prsa pečená ve slanině
uvařil/a Mariis
před 11 hodinami

Květákovo-pórkové placičky se sýrem
uvařil/a MarcelaMandova
před 11 hodinami

Rybízová bublanina-jednoduchá
uvařil/a veverkag
před 14 hodinami

Nekynutý koláč s ovocem a křupavou drobenkou
uvařil/a Ala787
před 16 hodinami

Pečené debrecínské brambory
uvařil/a Jaja.27
před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vařený jazyk vařený jazyk recept uzený vepřový jazyk recepty z veproveho jazyka polévka z vepřového jazyka jak uvařit uzený vepřový jazyk úprava vepřového jazyka jak upravit uzeny hovezi jazyk příprava vepřového jazyka vaření vepřového jazyka jak uvařit jazyk veprovyjazyk jak dlouho vařit jazyk uzený vepřový jazyk recepty uzený vepřový jazyk recept jazyk recept jak oloupat jazyk jazyk recepty vařené jazyky vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny: pepř celý, koření nové koření, ořech muškátový, česnek, sůl, cibulka, mrkev, sůl, celer, petržel, libeček, pórek, brokolice, květák, brambory, sádlo, škvarky, cibule, sůl
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
16 názorů