Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pozor, nezašpuntovat napevno. Při neopatrném otevření totiž máte lepivou šťávu po celé kuchyni, a velice tím potěšíte mravence v širém okolí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2020 15:33
Nevíte někdo, čim by se dalo dostat to žlutý barvivo z bezinkovejch květů z lina?
21. 6. 2015 20:26
11. 6. 2015 19:12
Kvasnou zátku jsem vyrobil dle tohoto článku:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino...
Hotový burčák je chuťově výborný a rychle leze do hlavy. :) Děkuji za inspiraci.
3. 6. 2015 11:32
3. 6. 2015 11:31
8. 6. 2014 22:00
2. 6. 2014 19:41
5. 6. 2012 17:21
21. 6. 2011 10:24
14. 6. 2011 12:28
11. 6. 2011 18:18
6. 6. 2011 21:42
6. 6. 2011 19:08
6. 6. 2011 17:04
6. 6. 2011 14:47
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 4 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 31 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 34 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: víno z květů černého bezu burčák z černého bezu víno z květu bezu bezove vino burcak z bezu bezový burčák bezinkové víno z květů vino z bezovych kvetu bezové víno z květů jak se dělá burčák pálenka z květů bezu víno z černého bezu burčák z bezinek pálenka z černého bezu burčák z bezového květu burčák recept burčák z květů černého bezu víno z bezového květu jak udelat burcak bezinkový burčák
Suroviny: květy černého bezu, cukr, citron, kvasinky vinné, voda
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
29 názorů