Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník, který se udělá sám

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Přidat do oblíbených RenyH Přečíst komentáře 43

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 435 kJ /
4 167 kcal
Bílkoviny64,49 g
Tuky188,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,14 g
Sodík 504 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy552,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Krok 2: Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Krok 3: Plech dobře vymažeme máslem, nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho) a dáme do STUDENÉ trouby. Krok 4: Troubu nastavíme na 130-135°C a pečeme 1,5 hodiny. Po celou dobu pečení NEOTVÍRAT TROUBU! Krok 5: Pak troubu vypneme a moučník necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice.

Zveřejněno 3. 9. 2010 17:16

Poznámka autorky RenyH

Pokud dodržíme postup, vznikne nám moučník skládající se ze 3 vrstev – spodní je taková gumová, prostředek připomíná pudink a vrch piškotové těsto. Pozor je dost sladký!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník, který se udělá sám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2gX

Marie

Komentáře (43)

Tak jsem taky pekla, dala méně cukru a teplotu na 150C. Na menší teplotu se nic nedělo ani po 1 h. Buchta je výborná:-p

Tak dnes jsem tento moučník udělala,recept mě moc zaujal a byla jsem zvědavá jak to dopadne.:-)Dopadlo to výborně už skoro není. Dala jsem cukru jenom polovic a příště ještě trochu uberu ale to je na každém jak to má rád.Bodíků bych dám klidně deset:yes::yes::yes:

je moc přeslazený:-((

Tak jsem to zkusila, opravdu se to rozdělilo do vrstev a opravdu je lepší to dělat na malý plech, určitě ne na pečící papír, nechtělo se to pustit :-)) Každopádně mě to moc nenadchlo, ta střední vrstva chutná jako vařené bílky a celkově jsem to měla dost mokré. Postup jsem dodržela, dala míň cukru, ale něco bylo špatně.
Radši zůstanu u klasiky piškot-tvaroh-rosol.
Nekritizuju, jen u nás doma se to prostě neujalo, škoda, ten recept se mi vážně líbí. :-K

Tak jsem neodolala a vyšlo to:yes:, jen jsem dala cukru 200g jako důkaz přidávám foto a posílám bod;-)

Mohu se zeptat? :-) Když udělám moučník z poloviční dávky bude doba čekání kratší? Děkuji:-K

Tak moučníček je v truobě:-D:-D:yes::yes:Sice těsto vypadalo jak sražené mléko,ale jsem zvědavá na výsledek za 1.5 hodinky.Fotečky ale vypadají velmi lákavě:-:-*:-*

magdalenka:Já za to nemohu,je tu takový recept!:-D

Veronika.Hrozna:???:-D

srettka: To má manžel radost,ten muj ho do dančího guláše pŕidal minulý týden a bylo to podle receptu odtuď. Byl velice spokojenej a gulášek nám chutnal. :-p

Tento moučník mě opravdu nadchl :-) řekla bych spíš,že jde o takové menší kouzlo se surovinami a troubou :-D:-D Chutná nezvykle, ostatním přišel super a já jsem si ho nemohla vynachválit. Pořád jsem obdivovala ty 3 vrstvy,které se udělaly bez mé sebemenší pomoci (no,akorát jsem nalila smíchanou tekutinu na plech) :-O:-)) Přidávám fotku a plusík je samozřejmostí :yes::yes: Cukru jsem dala taky jen 150g - na radu ostatních,stačilo to..nebyl přeslazený.
P.S.: Před chvílí volaly obě babičky,kterým jsem dovezla dezert na otestování a říkaly,jak jim ta má nová TVAROHOVÁ buchta chutnala :-p :-D

Tak jsem včera upekla tento koláč:-)) a dala jsem jen 150g cukru a je to v pohodě,není tak sladký a ještě jsem přidala do těsta rum:-))sice ho nemám tak vysoký jako srettka,ale je dobrý:-Djá mám asi větší pekáč na pečení:-Dale na chuti to znát není,chutnal nám velice:-pnavrch jsem ho postříkala čokoládovou polevou:-))dovolím si přidat fotku,kdyby se nelíbila odstraním:-))

Irrena:ja to otocila vrchem dolu, vypada to lepe. a cukru jsem fakt dala jen 150g, 500g se mi zda az presprilis a takhle to bylo jen prijemne sladke;-)

srettka:Srettko ty jsi tedy dala 150 g cukru:-?:-?Láká mě to vyzkoušet;-)Autorka receptu píše že vrchní vrstva je piškotová, ale ty máš na fotkách spodní piškotovou, nebo už blbnu:-8:-8

vybusna:fakt to jsou tri ruzne vrstvy, ja tomu taky neverila a vcera jsem furt nacuhovala do trouby. ale je to tak. zkus a uvidis;-)

Načíst další komentáře (15)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
inteligentní moučník, inteligentní buchta, chesake, buchta péřovka, moucnik panda, inteligentní řezy, zajímavé moučníky, recept na gofry-video, zajímavý moučník, jak si sám udělat francouzský cop, jak si sám udělat francouzský cop, péřovka buchta, pudinkace, moučnik s kivi, croasant recept, francouzský croasant recept, moučníky s kivi, buchta panda, recept l.hrušky korbáčik, buchta s kivi

Suroviny:
cukr krupice, máslo, žloutek, mouka polohrubá, cukr vanilkový, mléko,

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník, který se udělá sám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2gX

Přidat fotografie receptu