Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z bezových květů

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 4. 2009 08:42

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Přesnou hmotnost másla vám teď nenapíšu, vždy to dělám "od oka", až ji budu, letos dělat určitě vše zvážím

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

2. 6. 2012 14:41

Anna Kocikova:no jo, to víš, když se do něčeho dám... ;-);-):-D:-D, opraveno :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 6. 2012 14:38

spagetka::-D:-DLaděnko ty jsi to tam okopčila celé i s tím masem;-):-D:-D
Ale fakt jsme si pošmákli:yes:Měla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostala:-))Tak ti taky Ď:-D:yes:

spagetka spagetka

2. 6. 2012 14:28

Anna Kocikova: Ani, moc děkuju za popis a fotečku. Zkusím tvůj popis zkopírovat pod ten můj receptík, je přesnější a tady by mohl zapadnout;-);-) :-K:-K:yes::yes:
Hurá, povedlo se a díky:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 6. 2012 14:17

Špagetko,ten Tvůj zajímavý receptík mě hodně lákal:-)Mám ho už dva roky uložený,ale nechtělo se mi čekat další rok,zrovna na naší straně je bez v plném květu,tak jsem to riskla a dnes uvařila:-)
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto:-)
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnali:-pDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš:-*:-p+2:yes:
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd;-):-))

magdalenka magdalenka

24. 4. 2009 14:04

Špagetko, prepáč, ja budem spomalená. Tak ma tento receptík prekvapil, že som si to nedokázala predstaviť. Ďakujem Ti za odpoveď a želám príjemný víkend!

spagetka spagetka

24. 4. 2009 10:58

Magdalenko -už je to jasnější? Omlouvám se, mně to jasné je, ale neuvědomila jsem si, že ostatním to být jasné nemusí ;-):-8;-)

magdalenka magdalenka

24. 4. 2009 08:55

Špagetko, prosím, mne nie je jasný postup, môžeš sa na to pozrieť? Kam smotana, kam kvet?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bezove vino vino z bezoveho kvetu bezová pálenka bezové recepty bezové víno recept recept na bezové víno recepty z bezoveho květu máslová omačka obalované bezinkové květy bezovy kvet vino bezové pivo recept smazeny bezovy kvet máslová jíška bezovy vino bezová pálenka recept bezove kvety sirup polreich steak sirup z kozicek bezovy kvet smazeny obalovaný bezinkový květ

Suroviny: jíška máslová, tuk, smetana, květ muškátový, sůl

TopRecepty.cz

Omáčka z bezových květů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOMr