Bezový sirup

Anja Kuchař:

Zavařeniny 26 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

25 květů černého bezu
citrón
1 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 hodin vyluhovat.

  2. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu a temnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezový sirup

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dělám ho bez kyseliny a jiných konzervantů. Přesně podle takového receptu. Dnes 25 litrů. U nás se nestihne zkazit :-)). Je fakt super.

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    ST.alica:Šampanské z kvetu bezu 4hrste kvetu bezu,2citrony na platky,1polevkova lžice vinneho octu,80dkg cukru kr.,1lvody Vodu prevarit a pridat cukr,prelít do vetší nadoby a doplnime studenou vodou do 4,5litra + pridat ostatní suroviny.Všechno na 2dny zakryjte,potomprecedte a stočte do flaš.Nechejte stát 2mesíce,a mužete podavat chlazené.Je to takové fajné detske šampanske pro dospeláky :)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Marcela: V krámě si domácí sirup nekoupíte, tam jsou aromata, a bezu jen hodně málo. Kyselina octová a kyselina citronová jsou konzervanty přirozené, sice i průmyslově chemicky vyráběné, ale jinak se vyskytují i v přírodě. Klidně tento recept můžete dělat i bez konzervantů, ale to se Vám pak šťáva rychleji zkazí.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jak dlouho se to vaří po přidání cukru? Hodinu? Nebo déle? :-O

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Super jediný recept bez kys. citronové nemohla jsem sehnat žádný recept bez konzervantu. To bych si sirup mohla rovnou koupit v krámě.Díky hned vyzkouším. :-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    dnes ho zkouším,jsem zvědavá jak to dopadne
    ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Markéta: v žádném případě nic na zhoustnutí, sirup je z bezu, ne s dalšími přídavnými surovinami, je to o bezu

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Na zhoustnutí doporučuju pšeničný sirup-k sehnání ve zdravé výživě-postačí 1-2 pol.lžíce (podle hustoty jakou chcete)....(je to zdravější alternativa glukozového sirupu..) :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    rebeka: kyselina citronová obecně odvápňuje, čili si zaděláváte na řídnutí kostí na "stará kolena"...hledala jsem recept bez ní a díky za něj...:-)) mimochodem se podívejte, že je téměř ve všech nějak upravovaných potavinách, dokonce i v dopékaném pečivu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Michal J.:Já teda bezinkovou šťávu dělám pouze za studena, jako všechny ovocné šťávy, přidávám kyselinu citronovou a cukr, nic víc.

    Odpovědět

  • Michal J. Michal J.(neregistrovaný)

    Bezový sirup je faj pití,ale tento recept postrádá min.kyselinu citronovou a chuť se mu zhoustnout.Ani hodina mírného vaření mu nestačila:-(

    Odpovědět

  • ST.alica ST.alica(neregistrovaná)

    ST.alica@azet.skProsim o recept na vino z bazoveho kvetu.Robievala som ho,..ale je to uz davno.Bolo vyborne.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Ahojky,tvuj recept se mi libi...:-K protoze nedavas tolik cukru a navic,nac cpat do toho kyselinu citronovou a pripravek ke konzervovani?Je to akorat nezdrave..prave se mi vari kvety:-) tak uvidime..

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Alzbeta:já dělám obdobně jak Magduška:převařím 2 litry vody,nechám vychládnout..nakrájím na kolečka 2 citrony,jeden pomeranč s kůrou,ale bez pecek,přidám do chladné vody,k tomu 100gr kyseliny citronové a 40 květů( i míň..podle velikosti)bezu,promíchám,nechám 24ho luhovat,pak přecedím přes plátýnko,pořádně vyždímám a vsypu 2kg krystal.cukru,za občasného promíchání až do úplného rozpuštění cukru cca po 2 dnech sliju do sklenic,nevařím,nesterulizuju,dělám to tzak už spustu let..ještě se mi nezkazil a zůstal krásně čirý celý rok

    Odpovědět

  • Alzbeta Alzbeta (neregistrovaný)

    magdalenka a spagetka, diky za odpovedi!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo