Bezový sirup

Anja Kuchař:

Zavařeniny 28 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

25 květů černého bezu
citrón
1 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 hodin vyluhovat.

  2. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu a temnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bezový sirup

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    rebeka: Mohu se zepta, když bezinkový sirup nevaříte, tak nezhoustne, že?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Díky za recept, můžu jen doporučit, bezový sirup chutná skvěle.
    Pokud by měl někdo strach, aby se nekazil, tak můžu doporučit přidat nahoru do každé lahve pár kapek alkoholu, zabrání kažení a chuť ta malá trošku nijak nezničí.
    Recept popisuji tady: http://milujemebylinky.cz/recept-na-bezovy-sirup/, tak se případně mrkněte. P.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dělám ho bez kyseliny a jiných konzervantů. Přesně podle takového receptu. Dnes 25 litrů. U nás se nestihne zkazit :-)). Je fakt super.

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    ST.alica:Šampanské z kvetu bezu 4hrste kvetu bezu,2citrony na platky,1polevkova lžice vinneho octu,80dkg cukru kr.,1lvody Vodu prevarit a pridat cukr,prelít do vetší nadoby a doplnime studenou vodou do 4,5litra + pridat ostatní suroviny.Všechno na 2dny zakryjte,potomprecedte a stočte do flaš.Nechejte stát 2mesíce,a mužete podavat chlazené.Je to takové fajné detske šampanske pro dospeláky :)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Marcela: V krámě si domácí sirup nekoupíte, tam jsou aromata, a bezu jen hodně málo. Kyselina octová a kyselina citronová jsou konzervanty přirozené, sice i průmyslově chemicky vyráběné, ale jinak se vyskytují i v přírodě. Klidně tento recept můžete dělat i bez konzervantů, ale to se Vám pak šťáva rychleji zkazí.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jak dlouho se to vaří po přidání cukru? Hodinu? Nebo déle? :-O

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Super jediný recept bez kys. citronové nemohla jsem sehnat žádný recept bez konzervantu. To bych si sirup mohla rovnou koupit v krámě.Díky hned vyzkouším. :-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    dnes ho zkouším,jsem zvědavá jak to dopadne
    ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Markéta: v žádném případě nic na zhoustnutí, sirup je z bezu, ne s dalšími přídavnými surovinami, je to o bezu

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Na zhoustnutí doporučuju pšeničný sirup-k sehnání ve zdravé výživě-postačí 1-2 pol.lžíce (podle hustoty jakou chcete)....(je to zdravější alternativa glukozového sirupu..) :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    rebeka: kyselina citronová obecně odvápňuje, čili si zaděláváte na řídnutí kostí na "stará kolena"...hledala jsem recept bez ní a díky za něj...:-)) mimochodem se podívejte, že je téměř ve všech nějak upravovaných potavinách, dokonce i v dopékaném pečivu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Michal J.:Já teda bezinkovou šťávu dělám pouze za studena, jako všechny ovocné šťávy, přidávám kyselinu citronovou a cukr, nic víc.

    Odpovědět

  • Michal J. Michal J.(neregistrovaný)

    Bezový sirup je faj pití,ale tento recept postrádá min.kyselinu citronovou a chuť se mu zhoustnout.Ani hodina mírného vaření mu nestačila:-(

    Odpovědět

  • ST.alica ST.alica(neregistrovaná)

    ST.alica@azet.skProsim o recept na vino z bazoveho kvetu.Robievala som ho,..ale je to uz davno.Bolo vyborne.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Ahojky,tvuj recept se mi libi...:-K protoze nedavas tolik cukru a navic,nac cpat do toho kyselinu citronovou a pripravek ke konzervovani?Je to akorat nezdrave..prave se mi vari kvety:-) tak uvidime..

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo