Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezový sirup

Bezový sirup je stálicí mezi domácími sirupy, které se připravují už po celé generace. Pamatujete si horké letní dny, kdy vám z něj babička nebo maminka chystala limonádu? Plátek citrónu, pár lístků máty a kostek ledu, to je dokonalé osvěžení.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

11. 7. 2008 10:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Yvona

11. 6. 2022 16:48

Jana: prosím o recept

Frndus

29. 6. 2021 09:24

Bezový květ se zásadně NEUMÝVÁ!!!! Všechna chuť je v jeho pylu. Když ho opláchnete, tak si uvaříte žlutou, cukrovou vodu. V receptu navíc není dostatek citronu. Dala jsem 2 citrony na litr a jeho šťávu jsem vymačkala. Není potřeba, aby se v tom louhoval.

Manavalu Manavalu

13. 6. 2020 14:52

Omylem jsem bez nechala vylouhovat 48 hodin. Barva sirupu byla jiná a víc chutnala po bezu:yes:

helusa27 helusa27

15. 5. 2018 15:54

Jana: Kyselina citronová je přeci vydatně obsažená v citronu, ne? Nebo řídnutí kostí způsobuje jen kyselina citronová uměle vyráběná, čili E330? :-?

Tereza

28. 6. 2016 16:54

rebeka: Mohu se zepta, když bezinkový sirup nevaříte, tak nezhoustne, že?

Petra

7. 6. 2016 14:47

Díky za recept, můžu jen doporučit, bezový sirup chutná skvěle.
Pokud by měl někdo strach, aby se nekazil, tak můžu doporučit přidat nahoru do každé lahve pár kapek alkoholu, zabrání kažení a chuť ta malá trošku nijak nezničí.
Recept popisuji tady: milujemebylinky.cz/recept-na-bezovy-sirup/, tak se případně mrkněte. P.

Jana

7. 6. 2015 23:11

Dělám ho bez kyseliny a jiných konzervantů. Přesně podle takového receptu. Dnes 25 litrů. U nás se nestihne zkazit :-)). Je fakt super.

Iva

13. 6. 2014 22:52

ST.alica:Šampanské z kvetu bezu 4hrste kvetu bezu,2citrony na platky,1polevkova lžice vinneho octu,80dkg cukru kr.,1lvody Vodu prevarit a pridat cukr,prelít do vetší nadoby a doplnime studenou vodou do 4,5litra + pridat ostatní suroviny.Všechno na 2dny zakryjte,potomprecedte a stočte do flaš.Nechejte stát 2mesíce,a mužete podavat chlazené.Je to takové fajné detske šampanske pro dospeláky :)

Petr

3. 6. 2014 21:24

Marcela: V krámě si domácí sirup nekoupíte, tam jsou aromata, a bezu jen hodně málo. Kyselina octová a kyselina citronová jsou konzervanty přirozené, sice i průmyslově chemicky vyráběné, ale jinak se vyskytují i v přírodě. Klidně tento recept můžete dělat i bez konzervantů, ale to se Vám pak šťáva rychleji zkazí.

Eva

3. 6. 2014 07:44

Jak dlouho se to vaří po přidání cukru? Hodinu? Nebo déle? :-O

Marcela

2. 6. 2014 08:37

Super jediný recept bez kys. citronové nemohla jsem sehnat žádný recept bez konzervantu. To bych si sirup mohla rovnou koupit v krámě.Díky hned vyzkouším. :-)

Eva

30. 5. 2014 21:15

dnes ho zkouším,jsem zvědavá jak to dopadne
;-)

spagetka spagetka

26. 5. 2014 20:15

Markéta: v žádném případě nic na zhoustnutí, sirup je z bezu, ne s dalšími přídavnými surovinami, je to o bezu

Markéta

26. 5. 2014 20:04

Na zhoustnutí doporučuju pšeničný sirup-k sehnání ve zdravé výživě-postačí 1-2 pol.lžíce (podle hustoty jakou chcete)....(je to zdravější alternativa glukozového sirupu..) :-)

Jana

30. 5. 2013 10:29

rebeka: kyselina citronová obecně odvápňuje, čili si zaděláváte na řídnutí kostí na "stará kolena"...hledala jsem recept bez ní a díky za něj...:-)) mimochodem se podívejte, že je téměř ve všech nějak upravovaných potavinách, dokonce i v dopékaném pečivu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bezový sirup z květu bez vaření sirup z bezovych kvetu bezová štáva bezová šťáva recept sirup z bezového květu štáva z bezového květu bezinkový sirup cerny bez sirup sirup z černého bezu recept bezová šťáva za studena bazový sirup šťáva z bezových květů bezové víno černý bez sirup recept šťáva z bezu recept na bezovou šťávu bezinkový sirup recept bezový syrup bezové víno recept sirup černý bez

Suroviny: květy černého bezu, citron bio, cukr

TopRecepty.cz

Bezový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGg