Egyptská čočková polévka Shurit
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 44,08 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Historie Egyptské kuchyně sahá až do starověkého Egypta. Archeologické vykopávky ukázaly, že dělníci na Velké pyramidě v Gíze byly vyplacení v chlebu, pivu, a cibuli, zřejmě obvyklé stravě egyptského venkova. Ačkoli pivo zmizelo jako základ egyptského jídelníčku po muslimském dobytí Egypta v roce 641, cibule a česnek zůstává hlavní surovinou v egyptském jídle. Luštěniny byly hlavním zdrojem bílkovin egyptského lidu, a zůstávají jím i dnes.
Egyptská kuchyně je z velké části vegetariánská. I když se zde konzumují i ryby a mořské plody, větší část egyptské kuchyně je založena na potravinách, které rostou ze země. Maso bývalo v historii velmi drahé pro většinu Egypťanů. A proto se základem zdejší kuchyně stala zelenina.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 12:55
9. 6. 2017 21:42
evosheek:
28. 6. 2014 21:05
ja se tu v kahire snazim sehnat pazitku uz minimalne 3roky a bez uspechu
28. 6. 2014 21:03
3. 9. 2013 11:47
29. 1. 2013 19:51
29. 1. 2013 19:43
28. 1. 2013 22:29
28. 1. 2013 22:08
šurit je transkript arabského slova polévka a ads je čočka.
17. 1. 2013 10:58
16. 1. 2013 23:33
16. 1. 2013 22:19
16. 1. 2013 21:32
16. 1. 2013 20:40
16. 1. 2013 20:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 9 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 56 minutami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 1 hodinou
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 1 hodinou
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 2 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 3 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 5 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: egyptská kuchyně recepty egyptská kuchyně arabská čočková polévka egyptská polévka z červené čočky egyptská jídla polevka z cevene cocky cibule egyptská čočková arabská polévka egyptské recepty egyptská cibule egypska cockova polevka egyptská jídla recepty egypské recepty recepty na egyptská jídla cockova polevka recepty egyptské kuchyně egypt recepty arabská polévka z červené cocky egypska polevka šurit
Suroviny: čočka červená, vývar zeleninový, cibule, rajče, česnek, olej olivový, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, pažitka, citron
Egyptská čočková polévka Shurit
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQOm
16 názorů