Nakládané václavky
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu připravíte chutné václavky naložené ve sladkokyselém nálevu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 576 kJ / 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,02 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 213,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Václavky je nutné vařit minimálně 15 minut. Při kratší tepelné upravě jsou houby těžko stravitelné, ba dokonce až lehce jedovaté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2016 18:39
9. 10. 2015 06:15
6. 10. 2015 21:19
Jinak václavky jsou fajn.
6. 10. 2015 20:24
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 20 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 23 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 43 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 58 minutami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 1 hodinou
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: nalev na vaclavky vaclavky václavky recepty václavky recept recepty z vaclavek jak očistit václavky sušené václavky jak zavařit václavky nakladani vaclavek václavky v nálevu nakládané houby václavky zavarovani vaclavek zavarene vaclavky recept václavky příprava václavek václavky sušené nakldane vaclavky václavky v octě václavky nálev vaclavky priprava
Suroviny: houby václavky, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, česnek, voda, ocet, sůl, cukr
Nakládané václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xwor
4 názory