Zavařené václavky

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 14 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 kg václavky
2 čerstvé papriky
2 mrkve
3 cibule
bobkový list
nálev Deko ( podľa návodu )
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky podpňoviek ( václavek ) povaríme 3 minúty v slanej vode.

  2. Scedíme a uložíme do fľaštičiek s kolieskami cibule, mrkvy a kúskami papriky.

  3. Nálev pripravíme podľa návodu, zalejeme fľaštičky a uzavrieme.

  4. Sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zavařené václavky

  • magdalenka magdalenka

    Ja dávam len cibuľu, roztok ako na uhorky...václavky v octe sú jednoducho skvelé. :yes:
    Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    PEPA:naopak, cibule tam patří, ale víš co? Ať si to každý zaváří dle své chuti a zvyku ne? Hurááá, mám malinkatý mlaďounký václavečky, aspoň že tak, mŇÁÁÁM už se těšííím :-p:-p:yes::yes:
    Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků :-D:-D::yes::yes:-D, já vím, žes to myslel s nadsázkou ;-)

    Odpovědět

  • PEPA PEPA(neregistrovaný)

    Cibuli nedávat!Dělá to pak ten hnusný šlem na houbičkách.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vaclav Fronek: Vašku, keď zaváram, tak len klobúčiky. Ale na polievku používam celé huby, aj s nožičkami. Niet lepšej huby na polievku ako václavky :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Terezko náramně čiré. U nás rostou ne jen na podzim, ale už i nyní.Taky jen hlavičky. Nohy prý se nemají. Trochu je václavka jedovatá, ale ztrácí tu nepříjemnost vařením a trochou času do pojídání. Aspoň 14 dnů. Pak je to OK. I když by se člověk neotrávil, akorát ho to prožene. HI HI. ty máš + bodík 7

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja:Záááávidím ,až zelenám! :-((;-(:-(

    Odpovědět

  • lomacka lomacka

    Ahoj, včera jsem zrovna zavářela pravé hřiby ,ale v soli:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    nofrona: nerostou ;-):-D:-D:-D Až na jeseň. Ale robila som poriadok s fotkami a receptami a zistila som, že som ten recept na jeseň nevložila. Tak aby som nezabudla, dala som ho hneď. Inak nám rastú václavky priamo na záhrade, keď ideme na záhradu, musíme pomaly za bránkou, lebo by sme ich mohli pošľapať. Tesne za záhradou máme potok a hneď les. Celú spodnú časť záhrady ä zatrávnenú ) nám tienia buky ( les ). ;-) Takže je tam aj v lete vlhko a rastú a rastú...:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Mňám václavky mám ráda, hlavně ty malé;-):-p:-p
    A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já je mám ještě z loňska;-). Jsou skvělé:-p Stejně, jako Andrea do nich nedávám zeleninu;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja:Teri, já to asi špatně písla, myslela jsem tím, že dávám jen tu cibuli a koření ještě extra navíc ;-);-), ale jinak tu zeleninu, co dáváš k václavkám dávám ke směsím hub, k těmhle ne, je to o zvyku;-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    spagetka: Laďka, cibuľa a bobkový list tam je, a nové a čierne korenie obsahuje nakladač :-D;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já václavky na kyselo s dianakladačem taky miluju, jen dávám cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list, přidávám i kapku slunečnicového oleje :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Václavky teda u nás rostou až na Václava, dokonce mi obrůstá i smrkový pařez na zahradě;-),ale taky je mám ráda zavařené:-p:yes:, jen do nich nedávám zeleninu.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo