Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby v octě

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 3. 2009 11:38

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie167 kJ / 40 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gerosimo

26. 10. 2016 22:31

marcel: není mi jasné, proč hřibky vaříte 5-7 minut? Já je dám do osolené vařící vody, jakmile se udělá pěna, Stáhnu je z plotny, scedím a dám do sklenic, kde je bobkový list, pepř a nové koření podle velikosti sklenice, žádná cibule ani mrkev a zaleju lákem (voda ocet cukr a sůl) Zavíčkované dám do mikrovlnky, malou sklinku na 2,5 min, velkou na 3,75 min, otáčím na ručník dnem vzhůru a přikrývám fleesovou dekou do zítra do rána(vychladnutí). Houby mají krásný šlem, při nabírání vidličkou se to krásně táhne a dá se říct, že v zubech ještě vržou. Václavky po naporcování přeleju v sítě vařící vodou, dám do sklínek, zaleju lákem a sterilizuji v mikrovlnné. Ten návod je na internetu, stačí si ho vygooglovat, myslím to zavařování v mikrovlnné, přesně s těma časama. Dělal jsem to s tím vařením 2 až 3 minuty a s mrkví a cibulí, fuj kyselý, houby skoro kaše a mrkev tvrdá. Buď zavařuju houby a pochutná si na nich, nebo mrkev, nakládanou cibulku, nebo zelí, nemíchám to. Někdo tam psal, že ty houby vařil 3 krát, to asi dělal dřeň, omlouvám se, nebo byly že sádry. Vyzkoušejte si to na malém vzorků, ale pak dodržujte časy a nekoukejte zároveň na masterchef.;-(

martin

14. 9. 2014 22:59

Děkuji Boubelindo, já je obrátil asi za hodinu, další várku už snad zvládnu v pořádku :-)

jarda Kadic jarda Kadic

13. 9. 2014 13:56

Pokud někomu vadí “šlem“ v naložených houbách,tak nedávat cibuli.On tam bude sice také,ale opravdu málo.:yes:

hosta hosta

11. 9. 2014 10:04

Nálev z Deka (je uveden na sáčku) používám na houby desítky let. Přislazuji cukerinem i cukrem. Houby povařím tak tři minuty, několikrát propláchnu studenou vodou, aby se zbavily šlemu. Ve skleničkách je zalévám nálevem klidně studeným, i několik dní starým - zbylým z minulého nakládání. Pokud chcete s cibulí, doporučuji ji svařit s nálevem a povařit déle, aby nekvasila. Další možný postup při větším množství hub používám takový, že nálev dám do pětilitrové lahve a postupně do ní přidávám povařené a propláchnuté houby, když je plná, přendám do skleniček a zaliji čerstvým nálevem - nikdy s dekem nesterilizuju. Při každoročně zpracovávaném množství hub mám lety ověřeno.:-))

Boubelinda

11. 9. 2014 07:01

martin:do vychladnutí, nechávám do druhého dne.

martin

11. 9. 2014 01:18

A jak dlouho nechat sklenice dnem vzhůru?

tejaja tejaja (moderátorka)

31. 8. 2014 09:04

Ja nakladám podpňovky ( václavky ), máme ich veľmi radi, a rozhodne sa ich nedá považovať za tvrdé huby, ale kašu z nich nemám nikdy. Ktovie, čím to je. Obváram cca 3min a potom 20min sterilizujem. ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/28382-zavarene-vac...

Coleta

30. 8. 2014 20:47

marcel:Marceli, může to být způsobeno i tím, že jste nepoužil tzv. tvrdé houby. Tedy praváky, suchohřiby, křemenáče atd. Na zavařování se používají tvrdé mladé kusy. U starších kusů či měkkých hub (např. podzelenka, růžovka) dochází k tomu, že pak je z toho kaše

spagetka spagetka

30. 8. 2014 19:25

marcel: Nebyly všechny tvrdé, nebo vařil jsi je déle - nic jiného to být nemůže.

marcel marcel

30. 8. 2014 19:20

Ahoj holky, mam dotaz. Houby v octě dělám podobně, jen je předvařím max. 5.min, občas se mi stane, že když potom otevřu skleničku, je tam kaše místo hub :-( a to i přes to, že to byly tvrdé houby, čím to ?

Katka

21. 8. 2014 13:43

Houby by se měly minimálně 20 minut tepelně upravovat, proto bych je rozhodně předvařila déle. Ale raději i předvařuji a i :-!katkalip@seznam.czzavařuji.

Boubelinda

20. 3. 2009 15:36

JO JO. Až bude sezóna, tak budeme mít plné ruce práce a ani to sem nestihneme dávat. Světlanko zkusím. Dělám podobnou čalamádu, taky vložím. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 3. 2009 14:13

Mně osobně taky neva, že sezóna není. Dobrý recept se hodí vždycky a aspoň můžu plánovat, nač letos naumývat sklenice;-)

A ač není sezóna, stejně budu brzo zavářet - kazí se nám jablka a červenou řepu je taky třeba zpracovat:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 3. 2009 14:10

Světlano, ten tecept na houby tady vlož, ikdyž není sezóna a samozřejmě i bez fotky, to se bude určitě hodit;-)

Svetlana Svetlana

20. 3. 2009 13:02

Verčo, ani zdalka není sezona zavařování, ale když už - tak už :-)...zkus příště dát do skenice 60% hub, 15% cibule a 25% na proužky nakrájené papriky...vynikající!!!!...a je to bezva "korupční" materiál...:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování hub zavařování hub s dekem zavarovane houby houby zavarovani zavařování hub deko nakládání hub do octa zavařování hub do deka recept na zavařovaní hub zavařování hub recept nakládání hub na kyselo houby naložene v deku nakládání hub do deka lišky v octě zavařovaní lišek houby v octě s cibulí zavarovane houby recept nakládání hub zavarovani hribku zavarovani houby houby v deku

Suroviny: houby čerstvé, voda, ocet, deko, cukerin

TopRecepty.cz

Houby v octě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZQp