Václavkový guláš

BILKOVAI Kuchařka:

Doba přípravy: 45 min PT0H45M 4 porce Houby 26 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

1 kg čerstvých václavek
2 cibule
olej nebo sádlo
červená mletá paprika
hladká mouka
kmín
sušené feferonky
sůl
zlatý hovězí bujón od Maggi
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle osmahneme cibule nakrájené nadrobno téměř do tmavěhněda.

  2. Přisypeme mletou červenou papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  3. Vložíme václavky/ pouze hlavičky, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.

  4. Přidáme špetku kmínu, sůl. bujón, a sušené pokrájené feferonky. Povaříme cca 20 min.

  5. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě krátce povaříme, až bude šťáva pěkně lesklá.

  6. Podáváme s nakrájenou cibulí na měsíčky a knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Václavkový guláš

  • arti arti(neregistrovaný)

    20 minut na vaření václavek je opravdu málo, sice vám po nich není špatně, ale je to zápřah na játra, stejně jako babky, doporučuji vařit 45 minu a více, Václavky nikdy úplně nezměknou, není třeba se bát že je rozvaříte :)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    dexulka: jsem ráda, že jsem ti byla inspirací a díky za přidané foto.:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Václavkový guláš jsem dělala a jedla prvně v životě,ale určitě ne naposledy.Přidala jsem kousíček plecka a byla to bašta náramná :-p Podávala jsem s http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-houskove-hrneckove-varene-v-mikrovlnce/.Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Magdalenka, jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept a nezklamal. Já taky někdy dávám česnek. Podle nálady;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Včera som doniesla dva košíky podpňoviek, boli pod suchou trávou a nezmrzli, krásne mladé, pevné. Dnes som ich spracovala a bol aj guláš - podľa teba (ale dávam aj cesnak). Bol skvelý!:yes:Zdravím!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Já bych tam to víno nedávala. Už by to bylo o něčem jiném a popravdě si to vůbec nedovedu představit:-8

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Zdravíčko! Mám dotaz, zda je možno přidat červené víno nebo raději ne?

    Odpovědět

  • Omarek Omarek

    Přidala jsem jen česnek a gulášové koření - velká mňamka a rychlááá ;):-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Porada: :-D:-D:-D Jo, chutnalo mu:-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    BILKOVAI - co dodat,Armin von Heide již řekl vše.To se p.Bílek napucnul. :-)):yes:

    Odpovědět

  • Pajule Pajule(neregistrovaný)

    BILKOVAI:u nas rostou uplne mega moc uz ani nwm co s nima delat :D uz jsem ho delala dvakrat behem 7dnu :)

    Odpovědět

  • Armin von Heide Armin von Heide(neregistrovaný)

    Při pohledu na fotky vašeho guláše se u mě spouští Pavlovův reflex. Přesně takovou barvu má mít gulášek. Naprosto dokonalé!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Martas, pokud to bude z václavek a ne z muchomůrek, tak určitě neotrávíš. Jen ty václavky potřebují trošku déle povařit.;-) Škoda, že u nás letos nebyla ani jedna;-(

    Odpovědět

  • MARTAS MARTAS (neregistrovaný)

    No snad neotrávím celou rodinu:-?:-/

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    No tak Špagetko, sem s fotkou;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo