Paštikoše
Suroviny
Porce: 10 středně velkých silikonových košíčků
Nutriční hodnoty
Energie | 6 213 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,95 g |
Tuky | 132,33 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,67 g |
Sacharidy | 12,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poprvé jsem dala másla málo, směs byla chutná, ale velmi tuhá, nešla roztírat. Tak jsme ukrajovali, ale kdo chce roztírat například na chleba, přidejte máslo, bude se to i lépe zpracovávat jako hmota.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2016 18:20
14. 10. 2016 18:16
14. 10. 2016 17:43
14. 10. 2016 17:01
Hmmm, tak to jsem nechtěl a VÁŽNĚ by mě to mrzelo
Jsem si říkal, jak dokážete s přehledem a bez emocí reagovat na úrovni...
Škoda
No, asi to slíznu za to, že jsem vyštval další kuchařku
Promiňte
14. 10. 2016 16:30
Asi jsem tu navíc i já, nejen tento recept. Podle konverzace, tu snad ani být nechci... takže mizím a krásný zbytek dne.
14. 10. 2016 13:09
Dobré odpoledne
Traduje se, že ženy a muži různí jsou a v hlavách se jim to moce různým způsobem
Právě proto, že při práci (dokonce i v kuchyni) dokážu SOUČASNĚ po ženském způsobu pracovat i přemýšlet, tak dělám paštiku způsobem, který jsem popsal níže.
No, a ta játra dělaná jen tak tak, tak to je paštika teprve jak máááslo
14. 10. 2016 13:01
Díky za přihrávku
No, mám food proceror, dva mixery, ale tady toto mělním zásadně tyčákem (tyčový mixer) je to rychlejší (nemusím hmotu požduchovat do záběru), ale především praktičtější (nemusím hmotu pracně dolovat z mixeru a tento, v mém případě, pracně umývat)
"Kastrůlkový mezikrok"
Tento rcp je tu víceméně navíc, ale nechám to bejt Jediné jeho plus by asi před 10ti lety bylo v tom, že se nepeče (ani v lázni)
Pecept mám zmáknutý : Játra po očištění nekrájím a nadrobno ani náhodou - dusím vcelku V KASTROLE a ne podle času, ale podle barvy: až největší kus masa po rozkrojení přestává být krvavý, sundám KASTROL z ohně a po částečném vychladnutí (máslo stačí mít povolené, ale přidávám i sádlo) přidám koření https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k... v KASTROLE mixuju. Dochutím, dosolím, doředím a stěrkou přendám do tvořítek nebo i do misek do mrazáku - tímto odpovídám (autorka snad promine) na dotaz stran konzervace
14. 10. 2016 12:07
Kastrůlkový mezikrok má svoji vnitřní logiku nejen z důvodu zchlazení, ale jak rovněž Woman podotkla, ne každý používá klasický mixér a spíše volí ruční stroj.
Já bych se spíše autorky zeptal, zda zkoušela směs nějakým způsobem konzervovat anebo zda má povědomí, jestli je tato směs ko konzervaci vhodná?
Tak jsme si pokecali a nyní to pojďme vyzkoušet
14. 10. 2016 11:00
14. 10. 2016 08:22
Dobrý den Vám i ostatním. Nabízí se položená otázka PROČ NE rovnou do mixéru. Dovolte, abych odpověděla.
1. U práce přemýšlím a domnívám se, že ne všechny čtenářky mají skleněný mixér pro gastroprovozy, který zvládne vařicí a velmi horká jídla nebo drtit kostky ledu, jaký mám já. Takže s čistým svědomím a k úctě k jejich mixérům.
2. Tím, že všechny ingredience přendáme z pánve do kastrolku se přece jen zchladí a máslo se trošku rozpustí, sůl a pepř, případně jiné koření dle vlastní chuti zamícháme a přelijeme smetanou. A věřte, nebo ne, ono se to pak i lépe mixuje!
13. 10. 2016 22:13
No, proč ne přímo do mixeru, he?
13. 10. 2016 12:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 6 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Páté postní neděli se říkalo Smrtná. Po vyfukování vajíček můžete vaječný obsah lahodně zužitkovat
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí játrová domácí paštika recepty divoká kachna recept pastika z kukuřicich jater kastrulkovy chléb jak konzervovat paštiku z krůtích jater ftipy.sk
Suroviny: játra kuřecí, máslo, sůl, pepř, koření, cibulka, smetana
Paštikoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVxl
12 názorů