Italské rizoto se zeleným chřestem
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto jídlo je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 298 kJ / 1 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,42 g |
Tuky | 22,25 g |
Vláknina | 29,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Typická krémovitost rizota se přídavkem sýru ještě zvýší a správné rizoto by mělo mít lehce polévkovou konzistenci. Je zapotřebí ho podávat a konzumovat hned, při delším stání příliš zhoustne a zklihovatí (Pak se z něj dělají různé placky.). Kromě druhu Arborio můžete využít i další prémiové rizotové rýže, tedy Carnaroli a Vialone nano.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 41 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 1 hodinou
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 3 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 4 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 5 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 6 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty zelený chřest recept chřestové rizoto rizoto s chřestem italské rizoto italské chřestové rizoto recepty ze zeleného chřestu chrestove italské rizoto recept rizoto ze zeleného zeleného chřestu recepty s chřestem rizoto z zeleného chřestu zelené rizoto italské chrestove risotto zelený chřest recepty italske risotto s chřestem recepty se zeleného chrestu recepty na zelený chřest recept na rizoto s chrestem chřestové rizoto recepty italske risoto s chřestem
Suroviny: chřest zelený, vývar kuřecí, olej olivový, pórek, česnek, tymián čerstvý, rýže, víno bílé suché, hrášek, parmazán, sůl, pepř mletý
Italské rizoto se zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZM2E
0 názorů