Zapečený chřest

toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 2 názory

55

Suroviny

25 dkg chřestu
40 dkg brambor
sůl
20 dkg kedlubny
25 dkg mrkve
125 ml masového vývaru
15 dkg zmraženého hrášku
pepř
2 dkg másla
25 dkg uzeného masa
10 dkg strouhaného sýra
lžíci strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 min. ve vývaru a přidáme hrášek. Osolíme a opepříme.

  2. Vymastíme plochou ohnivzdornou mísu, nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapékáme dozlatova 30 min. v troubě předehřáté na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečený chřest

  • spagetka spagetka

    Hani - chřest je naprostá jednička . není ta neobliba v tom, že se ti to třeba nepovedlo dobře oloupat a pak to nešlo rozkousat? Mně totiž trvalo pár sezon, než jsem se naučila pořádně chřest oloupat a v konzervě to není ono ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Chřest u nás v oblibě moc nebyl, ale takhle zapečený a s tím uzeným to bylo dobré:yes::yes: +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo