Canneloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

Eliza Kuchařka:

Těstoviny 9 názorů

510

Suroviny

8 ks těstovinových trubiček canneloni
500 g chřestu
8 velkých plátků šunky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
400-500 ml mléka
40 g strouhaného parmezánu
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a 8 minut povaříme v osolené vodě. Vždy po dvou stoncích ho zavineme do plátku šunky a vložíme do canneloni.

  2. Canneloni přendáme do vymazaného pekáčku a důkladně je přikryjeme bešamelem, připraveným z másla, mouky, mléka a soli. Posypeme pepřem, strouhaným parmezánem a zapékáme v troubě, rozehřáté na 180°C asi půl hodiny dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Canneloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

  • maris maris

    Jak to, že mi utekl tak krásný recept:-p - sezona chřestu se blíží, tak ukládám:-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    tak...vcera jsem koupila chrest, dneska cannelloni a vecer se chystam, ze to vyzkousim. Jsem zvedava, jak to dopadne;-) Eli, prosim te, jaka se k tomu hodi priloha? Asi udelam brambory a nejakou zeleninovou oblohu...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-):-), děkuji za komentáře a Jani - doufám, že už jsi se s chřestem seznámila nebo se na to vážně chystáš...!! ;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, já se přidávám k ostatním a určitě se začnu po chřestu poohlížet. Vypadá to skvěle, krásné foto, hlavně to poslední:-O, když popustím uzdu své fantazii..., no štěstí, že je to s hvězdičkou.:-8:-))
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
    Berte to jako drzou vtíravost, ale tady jsem přidal pár foteček.:-8 http://www.toprecepty.cz/recept/4845-bramborova-ka...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezký recept:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také jsem měla chřest v ruce a přemýšlela jsem ,co s ním. Už vím :-)Dík za inspiraci a bodík už letí :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na čerstvý chřest se vždycky každoročně těším a ráda zkouším - tohle vypadá víc než jen lákavě ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásný recept, honem ukládám a zítra se podívám po chřestu.Bod je na místě.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, ty mne snad donutíš si ten chřest nakonec koupit:-p už jsem ho měla v ruce, ale já jsem ten typ, co se neznámého docela bojím. A mimochodem, pivní sýr má obrovský úspěch!!:-) No a tohle vypadá tak upravené opravdu móóc lákavě.;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo