Kuřecí kari steak s italským risottem

BarbaraP Kuchařka: BarbaraP

Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

400 g rýže Arborio (kulatozrná rýže)
400 g kuřecích prsou
1 větší cuketa
2 menší žampiony portobello
2 šalotky
1 dcl bílého vína
zeleninový vývar
parmazán
máslo
bílý jogurt
kari koření
mletá paprika
sůl
čerstvý mletý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z kuřecích prsou.

  2. Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájenou cuketu a žampion portobello a až chytí šalotka lehce zlatavou barvu, přisypeme (nepropláchnutou!) rýži Arborio a chvíli restujeme. Zalejeme bílým vínem a až se odpaří a rýže jej nasákne, podléváme zeleninovým vývarem, cca 15 minut pořád dokola, dokud rýže téměř nezměkne a vývar se částečně nevyvaří.

  3. Úplně nakonec přidáme parmazán, který jen vmícháme do hotového rizota a to necháme pak chvíli odpočinout pod poklicí nebo utěrkou.

  4. Kuřecí steaky v marinádě orestujeme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem.

  5. Rizoto servírujeme na mělký nebo hluboký talíř, navrch poklademe steaky a lehce podrobíme parmazánem, můžeme ještě posypat nadrobno nasekanou petrželkou.

Poznámka

Další z mých oblíbených pokrmů z rýže, tentokrát italské rizoto na originální způsob, jak ho dělají Italové. Základní rizoto jsem doplnila o cuketu a šťavnatý žampion portobello, k tomu jako hlavní přílohu kuřecí steak v kari-jogurtové marinádě, patřící sice spíše do indické kuchyně, avšak myslím si, že jsem tím nic nepokazila a vytvořila tím zajímavou fůzi chutí :) TP milánského rizota jsem okoukala od Riccarda Lucque: http://www.peklonataliri.eu/33-peklo-na-taliri-ita...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kari steak s italským risottem

  • Eliza Eliza

    Je to dobrota...:-p Ještě jsem přidala hrášek, máme ho v rizotu rádi..:-):yes:

    Odpovědět

  • Frantisek Strouhal Frantisek Strouhal(neregistrovaný)

    To musi byt dobrota:-) Pozadam pritelkyni,aby mi to zitra uvarila a urcite dam vedet,jake to bylo:-) Tesim se jak maly Franta:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Parádní,šťavnatá dobrota:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • BarbaraP BarbaraP(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za bodíky i pochvalu :)
    lenka: Ano fotografie u všech receptů jsou samozřejmě moje, těší mě, že vypadají asi tak profesionálně :-8

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Toto by mi velmi chutnalo..:yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    risoto delam stejne, s cuketou a houbama, jen navic jeste s cesnekem, ale kure pridavam ze zacatku primo do rizota. Rada vyzkousim tu jogurtovou marinadu, a priste to udelam takhle zvlast. Bod ode me:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    No jen jestli jsou u Vašich receptů Vaše vlastní fotky:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Barbaro, to vypadá dobře a jedle. Máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Pěkné:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí steaky v jogurtově marinádě kuřecí steak v jogurtu kureci steak na kari příloha k italskému rizotu kureci steak s rizotem italské kari kuřecí steaky na kari recepty na kuřecí steaky kuřecí steak recept kuřecí steak s parmezánem kuřecí steak kuřecí steaky v jogurtu kuřecí steak s rýží arborio kuřecí steak s parmazán milánský kuřecí steak marinády na steaky s kari steak kuřecí na zeleninovém rizotu kuřecí steak na indický způsob kuřecí steaky v marinade kuřecí steak příloha

Zapomněl/a jsem heslo