Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se unést do světa italských lahůdek!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 499 kJ / 2 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,81 g |
Tuky | 89,29 g |
Vláknina | 19,64 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 428,18 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2022 16:10
Moje první krémové rizoto a je výborné! Určitě jsem nevařila naposled. Děkuji za recept. :)
18. 5. 2015 18:39
Dodržela jsem přesně recept a výsledek velmi chutný. Umístěn mezi oblíbenými.
19. 9. 2012 15:16
tak to si zkusím. Dělávám obdobně, ale místo rajčat cuketu. Je to výborný a i toto určitě bude
26. 7. 2012 10:48
Martina: to už to ovšem nebude rizoto ... myslím, že půlhodinka strávená u plotny za tu chuť stojí
18. 5. 2012 21:25
Sarinka22: U nás manuálně nepracuje, pouze intelektuálně, ale při formulování receptů vycházím z obvyklého množství surovin udávaného v kuchařských knihách. Neodpovídá to tomu, co vařím doma pro tři (dělám obvykle dvě porce a bohatě stačí), většinou suroviny potom při psaní receptů násobím. Předpokládám stejnou míru inteligence i u čtenářů...v jiném případě to holt budou jíst dva dny, no...
18. 5. 2012 20:42
1/2kg je opravdu pro velké jedlíky. U nás doma by se z toho najedlo šest celý den manuálně pracujících lidí
22. 11. 2011 17:53
díky za recept. Až ho však budu příště dělat, určitě si rýži dopředu uvařím. Takhle jsem to dělala zbytečně dlouho a stejně mám pocit, že je rýže tvrdá. Jinak parmezán jsem v obchodě nesehnala, tak jsem ho nahradila jiným italským sýrem. Každopádně díky za recept :)
17. 2. 2011 00:37
To mě moc těší...
17. 2. 2011 00:00
Skvělý recept! Nedávno jsem si z dovolené v Itálii dovezla rýži Arborio, sušená rajčata a asi půl kila parmazánu
No napoprvé jsem to teda přesolila, napodruhé jsem žádnou sůl navíc nepřidávala, stačil vývar a parmazán. Chuť byla geniální
No napoprvé jsem to teda přesolila, napodruhé jsem žádnou sůl navíc nepřidávala, stačil vývar a parmazán. Chuť byla geniální
22. 9. 2010 20:25
Zuzun, moc jste mě potěšili...
22. 9. 2010 20:14
zrovna vcera kamoska italka tohle varila. nedavala cibuli, bo jsme ji nemeli, ale postup stejny a je to namka!
26. 5. 2010 13:19
Konečně recept, který se alespoň přibližuje italskému rizotu. Pryč s blafy se smetanou, která tam nemá co dělat!
7. 10. 2009 10:58
noobody42....preco ti to nesedi...zda sa ti to malo, alebo vela?...pol kila ryze pre 4 clennu rodinu sa mi nezda vela....je to samostatny pokrm, keby to bola priloha, tak by to bolo ine, ale takto si myslim, ze je to v poriadku.
7. 10. 2009 09:44
Suroviny jsou OK,jen těch 500g rýže mi nesedí.Uvidím.
1. 3. 2009 22:19
Marto, beruško, a kdy jindy sedat k počítači a přidávat recepty než večer?? Ale já Ti rozumím, také se snažím hubnout, jím tak třetinové porce (zbytek stejně doženu při ochutnávání..., ale tady ve společnosti těch vonících receptů a fotek je to fakt mučení...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 30 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 30 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit dokonale krémové rizoto jako z restaurace? Poradíme, jakou rýži zvolit
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Italský sníh, merinque, má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Další recepty
Tématické fráze: rizoto italske risoto rizoto s parmazánem italské recepty rizoto recept rizoto se smetanou smetanové rizoto rajcatove rizoto italske risoto recepty parmazánové rizoto recepty se susenymi rajcaty parmezánové rizoto risoto se sušenými rajčaty rýže na rizoto recept se susenymi rajcaty jídlo se sušenými rajčaty recepty rizoto italské zeleninové rizoto italské risoto recept italská rýže
Suroviny: rýže kulatozrnná, olej olivový, víno bílé suché, vývar masový, cibule, česnek, rajče sušené v oleji, máslo, petrželka, parmazán, sůl, pepř mletý
Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkYn
18 názorů