

Risotto s chřestem a hráškem
Suroviny
- 250 g rýže Arborio
- 100 g zeleného chřestu
- 200 g mraženého hrášku
- 2 šalotky
- 500 ml zeleninového vývaru
- máslo
- na špičku lžičky kurkumy
Postup přípravy receptu
Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Do hrnce dáme máslo a když se rozpustí vsypeme na něj šalotku. Jakmile zesklovatí přisypeme rýži, promícháme a poté zalijeme zeleninovým vývarem smíchaným s kurkumou.
Zakryjeme pokličkou a na velice mírném ohni vaříme dokud se voda nevsákne.
Chřest pokrájíme na 2-3 cm kousky a spolu s hráškem dáme do mísy. Dvakrát přelijeme vroucí vodou.
Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní hrášek s chřestem a necháme společně prohřát – už nevaříme, prohřejeme jen zakryté pokličkou.
Můžeme servírovat sypané sýrem – nejlepší je Parmezán, ale může být jakýkoliv.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Risotto s chřestem a hráškem
-
Urcite by sel nahradit mladyma hraskovyma luskama
Moc dekuju za komentare
-
Luci a nejde nahradit ten hrášek
, třeba za lusky, já nemam rád kuličky
-
moc hezké
-
Krásný recept
-
Chřest i hrášek zůstaly nádherně barevné a plné vitamínů, jedním slovem nádhera
.
-
-
-
Lucasinko - moc hezké
+
-
super