Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Hodně lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu volíme houskové knedlíky nebo těstoviny.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energie3 341 kJ / 799 kcal
Bílkoviny106,48 g
Tuky22,13 g
Vláknina5,52 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy40,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžné jídlo, které známe z našich jídelen nebo i restaurací. Recept taky najdete v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Merylas

24. 7. 2021 13:29

mika59: Miládko, děkuji. :-K

mika59

22. 7. 2021 15:21

Dnes byla plec k obědu. Moc dobré :yes: vložila jsem foto.:-K

Merylas

21. 6. 2021 08:09

UnholyKetty: Děkuji moc. Jsem ráda, že recept nezklamal a taktéž děkuji za moc hezké foto. :-K

UnholyKetty

14. 6. 2021 20:47

Dneska jsem dělala poprvé :yes: výborná <3

Merylas

30. 8. 2020 16:38

nespokojenost: Protože by se při dušení rozvařila. Omáčka je specifická v tom, že jsou v ní viditelné kousky vařené mrkve a celeru + taktéž nakrájené okurky + hrášek. Jedná se o tzv. vložku - vkládá se až nakonec. :-K

nespokojenost

30. 8. 2020 11:26

proč se ta mrkev nemůže vařit při dušení děkuji

Merylas

6. 4. 2019 18:32

abakluk: Tady mrkněte na různé tepelné úpravy potravin: http://www.milujivareni.cz/kucharska-skola/404-dru...
Petaja: Vlada@50: Děkuji za komentáře.:-K

Petaja

27. 3. 2019 19:22

Tak včera jsem vařila a jídlo opravdu výborné. Maso ( na kostičky) jsem přes noc naložila do trošky koření- jehněčího (Koření od Antonína). Dělala jsem na sádle cibulku, pak lehce opekla maso, přidala protlak, zalila vývarem. Až maso z půlky bylo, zahustila jsem jíškou, až byla, přidala jsem trochu bezlaktózové smetany (intolerance na laktózu). Nakonec povařenou mrkev s hráškem a okurku. My měli s knedlíkem, děti s rýží a opravdu dobré jídlo. Nedělala jsem určitě naposledy :yes::-D

Vlada@50

18. 3. 2019 12:13

Vepřové maso opeču vždy jen na sádle,babičky to takhle vždy dělávaly a jak to chutnalo!Cibulku opeču s masem,až zrůžoví,malinko podlívám vývarem.Mám jistotu,že se mi cibulka nikdy nepřipálí.Ta dá chuť jídlu nejvíc,místo citronu a mléka je lepší zakysaná smetana(podle babiček).Bratislavské vepřové plecko děláme hodně dlouho.:-):-)

abakluk

18. 3. 2019 08:34

Mě u těch receptů vadí, když podlit,tak studenou,nebo teplou vodou, když dát péct,tak přikryté,či ne.

clupmi

21. 11. 2018 08:40

HaliBeli77: Schválně jsem se přišel podívat, jak se to dělá, protože nám to občas přivezou z jídelny a chutná nám to. :yes::-K

Merylas

12. 8. 2018 08:01

vladopd1: , AnettCulen: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá. ;-)

Nadja

11. 8. 2018 19:52

"Dobře provařenou omáčku procedíme ......." - proč se má cedit, když v ní není žádné koření, jen cibulka, která tam nijak nevadí.

AnettCulen

11. 8. 2018 13:28

Naprosto výborná omáčka na které si pochutnal i můj přítel, který žádnou vařenou zeleninu nemusí. Díky moc za inspiraci a určitě se k němu opět vrátím <3

vladopd1

22. 6. 2018 13:46

Konecne sa mi to vdaka Vasmu videu podarilo, je to vyborne...

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajský, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv