Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

23. 11. 2008 20:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

20. 9. 2022 07:32

SuziSmysl: Děkuji za zprávu, potěšila.<3 A jistě, každý si už pokrm doupraví podle svých potřeb.:-K

SuziSmysl SuziSmysl

16. 9. 2022 12:17

Podle tohoto receptu vařím vepřové po bratislavsku pokaždé, když na něj dostanu chuť. Nikdy mě recept nezklamal. Jen teda dávám o mnoho více zeleniny než je uvedeno v receptu + maso krájím na kostičky a omáčku necedím. :-D S jednou lžící hrášku apod. by mi to připadalo chudé. A taky zeleninu vařím přímo v omáčce. Když zhruba víte jak dlouho se jaká zelenina vaří, aby byla na skus, tak se vám nerozvaří :-) moc děkuji za recept, jdu si dát výborný oběd - opět díky Vám <3

Merylas Merylas

27. 3. 2022 14:44

PavelP: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

PavelP

20. 3. 2022 10:46

Uvařeno a všem moc chutnalo. Výborný recept.

Merylas Merylas

24. 7. 2021 12:29

mika59: Miládko, děkuji. :-K

mika59 mika59

22. 7. 2021 14:21

Dnes byla plec k obědu. Moc dobré :yes: vložila jsem foto.:-K

Merylas Merylas

21. 6. 2021 07:09

UnholyKetty: Děkuji moc. Jsem ráda, že recept nezklamal a taktéž děkuji za moc hezké foto. :-K

UnholyKetty UnholyKetty

14. 6. 2021 19:47

Dneska jsem dělala poprvé :yes: výborná <3

Merylas Merylas

30. 8. 2020 15:38

nespokojenost: Protože by se při dušení rozvařila. Omáčka je specifická v tom, že jsou v ní viditelné kousky vařené mrkve a celeru + taktéž nakrájené okurky + hrášek. Jedná se o tzv. vložku - vkládá se až nakonec. :-K

nespokojenost

30. 8. 2020 10:26

proč se ta mrkev nemůže vařit při dušení děkuji

Merylas Merylas

6. 4. 2019 17:32

abakluk: Tady mrkněte na různé tepelné úpravy potravin: http://www.milujivareni.cz/kucharska-skola/404-dru...
Petaja: Vlada@50: Děkuji za komentáře.:-K

Petaja Petaja

27. 3. 2019 18:22

Tak včera jsem vařila a jídlo opravdu výborné. Maso ( na kostičky) jsem přes noc naložila do trošky koření- jehněčího (Koření od Antonína). Dělala jsem na sádle cibulku, pak lehce opekla maso, přidala protlak, zalila vývarem. Až maso z půlky bylo, zahustila jsem jíškou, až byla, přidala jsem trochu bezlaktózové smetany (intolerance na laktózu). Nakonec povařenou mrkev s hráškem a okurku. My měli s knedlíkem, děti s rýží a opravdu dobré jídlo. Nedělala jsem určitě naposledy :yes::-D

Vlada@50

18. 3. 2019 11:13

Vepřové maso opeču vždy jen na sádle,babičky to takhle vždy dělávaly a jak to chutnalo!Cibulku opeču s masem,až zrůžoví,malinko podlívám vývarem.Mám jistotu,že se mi cibulka nikdy nepřipálí.Ta dá chuť jídlu nejvíc,místo citronu a mléka je lepší zakysaná smetana(podle babiček).Bratislavské vepřové plecko děláme hodně dlouho.:-):-)

abakluk

18. 3. 2019 07:34

Mě u těch receptů vadí, když podlit,tak studenou,nebo teplou vodou, když dát péct,tak přikryté,či ne.

clupmi clupmi

21. 11. 2018 07:40

HaliBeli77: Schválně jsem se přišel podívat, jak se to dělá, protože nám to občas přivezou z jídelny a chutná nám to. :yes::-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajský, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv