

Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
Suroviny
- 80 dkg uzené vepřové kotlety
- 2 lžíce másla (nebo oleje)
- 1 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 hlávka zelí
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 pórek
- 2 dcl červeného vína
- 2 dcl vody (nebo hovězího vývaru)
- 4 brambory (velké)
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
Maso předem ponoříme na hodinku do vody, zelí, pórek nakrájíme na 2 cm proužky, celer nastrouháme, mrkev nakrájíme na kolečka.
Osušené maso opečeme na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jsme odlili z masa osmažíme cibulku a utřený česnek, dobře promícháme a zalijeme vínem.
Povaříme, přidáme zeleninu a maso, přilijeme vodu a koření a vaříme pod pokličkou aspoň 3/4 hodiny.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dalších 40 minut. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
-
Mňam
Ukládám
-
Je to taková směsice,co dům dá ..žádná originalita
-
Maris, prohlížím recepty kvůli jídelníčku na příští týden a tahle fotka mi okamžitě padla do oka... Přinutila mě recept otevřít
. Tak když už jsem tady, musím pochválit fotku (opravdu luxusní) a díky ní si recept, který bych jinak nejspíš přehlédla, ukládám
.
-
to vypadá báječeně
a krásnej talíř
-
Tak to musí být fakt dobré a už letí recept do oblíbených
Bodík
-
vybusna, Jana -
-
A vida, co mi uniklo
-
jaaaj maris..ty si mi slohla recept....
, mala som to v plane, ale moj muz uz odmieta jest maso...tak som varila leco...
-
Ještě jsem uzené takhle nepřipravovala, ale bylo to moc dobré
a určitě budu opakovat. Bodík