Krůtí měšec

lenka-m Kuchařka:

Drůbeží maso 7 názorů

32

Suroviny

60 dkg krůtího masa z prsou
hořčice
tuk
cibule
20 dkg uvařeného uzeného bůčku
sterilovaná kapie
sterilovaný hrášek
3 vejce
hladká mouka
grilovací koření nebo sůl
vývar
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.

  2. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme.

  3. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii a hrášek a podusíme.

  4. Nakonec přimícháme vejce a osolíme.

  5. Tuto směs necháme vychladit a pak navrstvíme na připravené plázky masa do kopičky. Okraje masa zvedneme, aby nám vznikl měšec a silnější nití zavážeme.

  6. Tyto měšce zprudka opečeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  7. Nakonec šťávu zahustíme moukou.

    Nitě sundáme :-)

Poznámka

Podáváme s bramborami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí měšec

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • mirca75 mirca75

    Jirko (neregi.):-) není zač a přeji Ti příjemné "paření":-K. Přidávám ještě něco ze sladkého v parním hrnci ;-) http://parnihrnec.webnode.cz/sladke-pokrmy/.....

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    mirčo moc dekuji za návod a za stránky k parnímu hrnci.Koupil jsem ho k vánocům a tak tedy zkouším /nebo lépe řečeno chci zkusit/nějaké mňamky.Děkuju ještě jednou a jdu na věc!!!!!:yes::yes::-K:-K:-K:-p:-pJirka

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jirko (neregi.):-). Z krůtího masa jdou dělat špízy, kapsy, přírodní řízky,... jen je dobré si maso nakořenit o něco dříve (jako všechny masa), aby koření do masa dostatečně prostoupilo. Jinak nějaké recepty máš tady http://www.tvorim.wbs.cz/PARNI-HRNEC---recepty-.ht... a nebo si jen na Seznamu zadej do vyhledávače - parní hrnec recepty - a uvidíš, kolik Ti jich vyjede;-).

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    rád bych vás požádal o radu,zdali nemáte zkušenosti s přípravou krůtího masa v parním hrnci.Nejenom krůtího ale budu vděčný i za radu kde se nechají stáhnout jakýkoliv recepty na vaření v parním hrnci.Děkuji předem všem za radu.;-(;-(;-

    Odpovědět

  • sarka sarka(neregistrovaná)

    velice výborný recept, akorat jsem si do směsi přidala žampiony a všem to moc chutnalo :-*

    Odpovědět

  • Sarka Sarka(neregistrovaná)

    vypadá to lákavě,tak to půjdu vyzkoušet:-8

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo