Buchtičkový koláč k uždibování
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své chuti. V receptu je použita náplň z rebarbory a jahod, ale je možné ho připravit i ve slané variantě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 561 kJ / 3 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,17 g |
Tuky | 109,65 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 907 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 509,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Realizátorka receptu: Marcela Matyášová
Foto: Jiří Savinec
Editor: Jaroslav Volný
Podrobný fotonávod krok za krokem včetně přípravy náplní najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/recept-na-buchtick...
Vlastně je to koláč spečený z velkého počtu buchtiček ve tvaru jednoduše tvarovaných oušek s přiznanou náplní. Vtipně složené kousky (viz náš recept) se vkládají do kruhové koláčové formy v soustředných kruzích od obvodu směrem ke středu a ve vyhřáté troubě se vzápětí spečou do podoby velkolepé růže. Přes to se od sebe nakonec dají snadno oddělovat, což je princip známý např. u kynutých buchet z pekáče. Výsledem vašeho snažení tedy bude koláč, ze které si může každý libovolně uždibovat dle gusta jednotlivé lístky a vybírat dokonce může z různých náplní.
V našem případě jsme použili navinulou rebarborovou zahuštěnou ořechy, která si uchová nazelenalé zbarvení (lze je zvýraznit gelovou barvou), a růžovou pudinkovou s jahodami. Výborné jsou ovšem i slané nádivky, např. růžová šunková se sýrem a obdobně nazelenalá špenátová. Místo sladkého moučníku ke kávě pak získáte výbornou vydatnou letní večeři, která předčí i nejlepší pizzu. Podávat ji lze s čerstvým zeleninovým salátem.
Nejnověší recepty z naší dílny najdete ZDE: uri]www.facebook.com/nejrecepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2024 08:50
24. 1. 2023 22:18
11. 6. 2015 17:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 38 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 40 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 51 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 53 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: nejrecepty.com nejrecepty nejrecepty.sk nejrecepty.cz reveňová buchta revenová nápln nejrepty nejrecepty z jahod jahodové nejrecepty nejrepty.cz nejnověší pexesa tvary z vanockoveho testa nejnověší recepty recept na buchty k uzbibovani soustredna forma nejrecepty -drobenka na koláče revenová nádivka do buchty různé tvary z kynutého těsta nejrecepty prsty nejrecepty boruvkovy kolac
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, droždí sušené, vejce, máslo, mléko, pudinkový prášek, cukr krupice, mléko, jahody čerstvé, rebarbora, cukr, ořechy vlašské, máslo, vejce, cukr moučkový
Buchtičkový koláč k uždibování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lP87
3 názory