Obližprst

Klarak Kuchařka:

Doba přípravy: asi 60 min. PT1H00M Moučníky , Řezy 21 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

TĚSTO:
5 žloutků
100 g mletého cukru
5 lžic vody
1 prášek do pečiva
1 lžička kakaa
100 g polohrubé mouky (a z 5 bílků ušlehaný sníh)
KRÉM:
5 žloutků (bílky na sníh)
1/2 l mléka
4 lžíce hladké mouky
190 g másla
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
trochu rumu
SNÍH:(z 5 bílků)
150 g moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Smícháme žloutky a cukr a vymícháme v pěnu. Přidáme vodu, kakao, mouku, prášek do pečiva a sníh. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupnů. Necháme vychladit.

  2. KRÉM: Ze žloutků, mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum. Natřeme na vychladlý korpus.

  3. SNÍH: Z bílků a cukru ušleháme nad parou sníh. Natřeme na krém a posypeme strouhanou čokoládou a necháme v lednici vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obližprst

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Tento recept znám,dělám často děti přijedou na návštěvu a vždy volají,abych upekla.Dá to hodně práce a toho nádobí,ale stojí to zato.Všem doporučuji:-):-):yes::-K

    Odpovědět

  • Hela21 Hela21

    Dobre ale moc sladke ja na vrch davam zakysanou smetanu.:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hela Hela(neregistrovaná)

    Mužu jen doporučit....:-):yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Mám sice recept s nepatrně jiným poměrem, ale jako tento jediný ze zde uvedených je bez oleje, přidám foto;-) Je to neskutečně sladké, ale neskutečně dobré. Zítra přijedou kobylky z výletu, každý zákusek bude dobrý:-D:-D

    Odpovědět

  • lelusa lelusa(neregistrovaná)

    Moučník jsem jedla u známých. Musím přiznat, že mi moc chutnal. Samozřejmě vyzkouším upéct. Pravda, je dost sladký, ale jednou za čas......... Proč ne. Doporučuji. :-)

    Odpovědět

  • desming desming(neregistrovaný)

    větší hrůzu jsem nejedl

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Tento moučník je opravdu výborný, na Slovensku mi ho jedna cukrářka pekla. A její vychytávka byla, že dávala mezi upečený korpus a krém plátky banánů. To byla mňamka.:-p

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    DAna:salmonela z vařených vajec snad nehrozí:-O. Nebo ano ?

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Dana : :-/, ani ne...proč, nějaké zkušenosti?

    Odpovědět

  • DAna DAna(neregistrovaná)

    Nemáte strach ze salmonely :-8

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Dobře ty, Pepíku :-)

    Odpovědět

  • Pepík Pepík(neregistrovaný)

    Měl jsem ho jednou u rodiny mé přítelkyně a doslova jsem se sežral celý talířek :-D .Teď se ho učím dělat sám :-*

    Odpovědět

  • JESTEREK JESTEREK

    Tak tahle dobrota je jednou z těch VIP ... nemá chybu... :yes: :-K

    Odpovědět

  • Jana Henzlova Jana Henzlova

    Znám,dělám ho dost často,při posezení s přáteli je přímo vyžadován a zbožňován:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    Mnam mnam :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo