Dopékané řízky
Řízky pokaždé jinak a vždycky jsou vynikající a všichni je milujeme! Tenhle způsob přípravy navíc značně šetří čas u sporáku. Řízky dopékané v troubě jsou křehké, měkké a šťavnaté. Zkuste ochutnat!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 623 kJ / 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 52,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takhle dělám řízky tehdy, když jich mám smažit větší množství. U hotových sice částečně obal ztratí svou křupavost, ale dohoní to pak chutí a měkkostí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2024 09:42
10. 2. 2024 09:27
5. 10. 2021 18:00
10. 6. 2020 23:52
10. 6. 2020 19:28
10. 6. 2020 18:27
10. 6. 2020 18:16
10. 6. 2020 17:55
26. 9. 2015 22:33
23. 9. 2015 00:16
22. 9. 2015 20:13
22. 9. 2015 09:35
Byly to silné řízky z vepřové kýty (nikoli kuřecího ), naskládané těsně u sebe jako špalek masa. Právě proto se, myslím, pečou na delší dobu, než řízky volně ložené na plechu vedle sebe.
21. 9. 2015 20:57
Krrrtkovy voči...
Prpcek:
Půl dne si říkám, že jde o překlep, a že bude opraven.
Asi nebude
V rcp je uvedeno "maso na řízky"
No, ono je maso a MASO Jinak se dělá kuřecina, jinak vepřovina, tady to vypadá na volovinu Ale nevím, nevím..., ani řízky po židovsku hodiny v troubě nesuším.
Na obrázku to vyhlíží jako smažená kuřecí prsa (tomu by nasvědčovalo i to nenaklepávání v rcp uvedené)..., která jsou měkká cobydup Ale třeba jim další hodinové pečení už neuškodí, co my víme, když to nezkusíme, že?
21. 9. 2015 19:57
A nemyl se, počet hvězdiček není vždy znamením kvalitního receptu.
21. 9. 2015 16:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 9 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 12 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 22 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 25 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 50 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: řízky dopékané v troubě dopékání řízků v troubě aby byly řízky měkké smazene řízky dopekane v troubě rizek dopekany v troube vepřové řízky dopekane v troube řízky na plechu jak smazit rizky aby byly mekke řízky z plechu dopekany rizek smažený řízek dopékaný v troubě dopékání řízků v v troubě smažené vepřové řízky dopékané v troubě měkký řízek řízky na plech kuřecí řízky dopékané v troubě rizek po zidovsku dopekane rizky v troube řízky v troubě co dělat aby byly řízky hned měkké
Suroviny: krkovice vepřová, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, sádlo, máslo
Dopékané řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njxW
21 názorů