Kapr po židovsku
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2021 18:20
Jen poznámka na okraj: Ortodoxní Židé smí jíst jen ty vodní tvory, kteří mají ploutve a šupiny. Takže pozor, abyste nepřipravovali kapra bezšupináče, to by pak jídlo nebylo košer.
13. 4. 2013 21:13
hana:v židovské kuchyni je ryba "parve", to znamená, že se může použít v masité a mléčné kuchyni, pokud je ryba připravovaná v mléčném nádobí, je tedy brána jako mléčný pokrm a může se použít smetana, v masitém nádobí by se smetana použít nesměla...
2. 2. 2013 14:33
Židovské nežidovské, hlavně, že to chutná všem, kteří to jedli. Mimochodem místo žampionů jsem dal hlívu a je to ještě lepší.
1. 2. 2013 00:23
KAPR PO ŽIDOVSKU?
Vypadá to, že jídlo si zde může nazvat každý jak mu libo.
Zajímavé, či spíše překvapivé komentáře; ale vlastně ani moc překvapivé nejsou...
Kde kdo si myslí, že židovské jídlo musí být s česnekem ale patrně jen autor: hana (neregistrovaný/á) vloženo: 06.11.2011 18:10:25 zná židovskou kuchyni
5. 3. 2012 22:01
Já kapra ugriluji,a zvlášt udělám om.ato:žampionky podusím,pak přidám nastr.křen zaleju šlehačkou ,dochutím a přid.nasekanou petrželku,výborné.
12. 2. 2012 23:42
Kapr po židovsku rozhodně neznamená na česneku.To je nesmysl.
Podívejte se na jidiš a košer kuchyni než začnete plácat.
12. 2. 2012 22:31
Když se řekne po židovsku...znamená to na česneku a to jak u kapra tak i u jiných pokrmů, jelikož v ingrediencích není česnek zmíněň, nevidím důvod nazývat to po židovsku :)
22. 1. 2012 17:41
já neznám kapra po židovsku, takže nevím, jaké do něj patří ingredience..ale foto je luxusní
6. 11. 2011 19:10
ak je to kapor po židovsky, môže byť mäso a smotana spolu?
6. 11. 2011 16:59
Eliza:přesně tak jako všechny jídla po židovsku
30. 10. 2011 00:29
Tento recept je jistě dobrý, ale mystifikuje čtenáře. Kapr po židovsku musí především obsahovat česnek, protože je to kapr na česneku.
14. 6. 2010 19:35
Tak jsem dnes dělala a bylo to výborné,určitě někdy zase udělám.Kdo má rád ryby tak doporučuji.
14. 6. 2010 07:33
Krásný recept,dostala jsem filet s kapra,tak vyzkouším ho po židovsku+1
14. 6. 2010 07:26
Skvělý recept, jen jsem rybu dělal zvlášť, okořenil a obali v mouce, opekl a na mřížce v troubě dopekl. Byla krásně křupavá, dala se později ohřát. Ostatní jsem dělal přesně podle receptu, mňam
4. 5. 2010 15:16
Zkusil jsem, doporučuji vylepšení, aby byla omáčka hustší. Celou kostru z kapra i se zbytky masa, co zbylo po vykostění filetů povařím v papiňáku v malém množství vody, vývar použiji. Přidal jsem kapary. Nemá to chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 35 minutami

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 3 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 3 hodinami

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno 16. 5. 2022 15:54

Česnečka z Loštic
Přidáno 16. 5. 2022 13:48
Právě bylo uvařeno:

Bramborové bochánky se salámem
uvařil/a alkab
před 4 minutami

Květákové placičky s uzeným masem
uvařil/a Ilabagr
před 25 minutami

Květák na paprice
uvařil/a Bernardy@telecom.cz
před 33 minutami

Jáhlová kaše
uvařil/a Manelka
před 48 minutami

Brambory pečené v olivové hořčici
uvařil/a marce1
před 52 minutami

Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
uvařil/a Tonja
před 1 hodinou

Brownies do hrníčku
uvařil/a AndreaMachacova
před 2 hodinami

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
uvařil/a Panova
před 3 hodinami

Koláčky
uvařil/a MlsnaVeverka
před 3 hodinami

Jednoduchý moučník s pudinkovo-smetanovým krémem
uvařil/a danela
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kapr recept recepty na jídlo z kapra všechny recepty na kapra kapr recepty jídla z kapra řízek z kapra výborný kapr file po židovsku ryba po židovsku recept kapr rizky z kapra kostra kapra recepty z kapra rybí filé po židovsku kapr po židobsku kapr v kuchyni recepty na jidla z kapra výborný recept na kapra kapr požidovsku recept z kapra
Suroviny: kapr, smetana ke šlehání, křen, koření na ryby, víno bílé, žampióny, cibule, olej, sůl, petrželka zelená, citron
Kapr po židovsku
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0Y
17 názorů