Kapr po židovsku

www.toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 16 názorů

Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
56

Suroviny

1 kapr
kelímek smetany na šlehání
křen
mix koření na ryby
bílé víno
čerstvé žampiony
cibuli
olej
sůl
zelenou petrželku
citron
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen.

  2. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji.

  3. Přidáme k rybě cibuli, žampiony a zalijeme bílým vínem, posypeme křenem a pod pokličkou podusíme asi 8 minut.

  4. Až kapřík změkne přidáme smetanu na šlehání, necháme přejít varem a podáváme. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr po židovsku

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    hana:v židovské kuchyni je ryba "parve", to znamená, že se může použít v masité a mléčné kuchyni, pokud je ryba připravovaná v mléčném nádobí, je tedy brána jako mléčný pokrm a může se použít smetana, v masitém nádobí by se smetana použít nesměla...;-)

    Odpovědět

  • Miloš Miloš(neregistrovaný)

    Židovské nežidovské, hlavně, že to chutná všem, kteří to jedli. Mimochodem místo žampionů jsem dal hlívu a je to ještě lepší.:yes:

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    KAPR PO ŽIDOVSKU?
    Vypadá to, že jídlo si zde může nazvat každý jak mu libo.
    Zajímavé, či spíše překvapivé komentáře; ale vlastně ani moc překvapivé nejsou...
    Kde kdo si myslí, že židovské jídlo musí být s česnekem :no: ale patrně jen autor: hana (neregistrovaný/á) vloženo: 06.11.2011 18:10:25 zná židovskou kuchyni :yes:

    Odpovědět

  • janamnam janamnam

    Já kapra ugriluji,a zvlášt udělám om.ato:žampionky podusím,pak přidám nastr.křen zaleju šlehačkou ,dochutím a přid.nasekanou petrželku,výborné.

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Kapr po židovsku rozhodně neznamená na česneku.To je nesmysl.
    Podívejte se na jidiš a košer kuchyni než začnete plácat.:-D

    Odpovědět

  • dzejhoda dzejhoda(neregistrovaná)

    Když se řekne po židovsku...znamená to na česneku a to jak u kapra tak i u jiných pokrmů, jelikož v ingrediencích není česnek zmíněň, nevidím důvod nazývat to po židovsku :)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já neznám kapra po židovsku, takže nevím, jaké do něj patří ingredience..ale foto je luxusní:yes::yes::yes::-K:-)

    Odpovědět

  • hana hana(neregistrovaná)

    ak je to kapor po židovsky, môže byť mäso a smotana spolu?

    Odpovědět

  • mol mol(neregistrovaný)

    Eliza:přesně tak jako všechny jídla po židovsku:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tento recept je jistě dobrý, ale mystifikuje čtenáře.:no: Kapr po židovsku musí především obsahovat česnek, protože je to kapr na česneku.;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak jsem dnes dělala a bylo to výborné,určitě někdy zase udělám.Kdo má rád ryby tak doporučuji.:yes::-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný recept,dostala jsem filet s kapra,tak vyzkouším ho po židovsku;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • mausen mausen

    Skvělý recept, jen jsem rybu dělal zvlášť, okořenil a obali v mouce, opekl a na mřížce v troubě dopekl. Byla krásně křupavá, dala se později ohřát. Ostatní jsem dělal přesně podle receptu, mňam:-p

    Odpovědět

  • Zdeněk Radvan Zdeněk Radvan(neregistrovaný)

    Zkusil jsem, doporučuji vylepšení, aby byla omáčka hustší. Celou kostru z kapra i se zbytky masa, co zbylo po vykostění filetů povařím v papiňáku v malém množství vody, vývar použiji. Přidal jsem kapary. Nemá to chybu.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jéééžiš, já si tady říkám, co je to brkaši:-)):-D a ona je to bramborová kaše:-)):-D Já bych si to hned dala i s brkaši:-)):-D:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo