Kapr po židovsku

Suroviny

1 kapr
kelímek smetany na šlehání
křen
mix koření na ryby
bílé víno
čerstvé žampiony
cibuli
olej
sůl
zelenou petrželku
citron

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen.

  2. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji.

  3. Přidáme k rybě cibuli, žampiony a zalijeme bílým vínem, posypeme křenem a pod pokličkou podusíme asi 8 minut.

  4. Až kapřík změkne přidáme smetanu na šlehání, necháme přejít varem a podáváme. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Kapr po židovsku

  • Tonja Tonja

    Jen poznámka na okraj: Ortodoxní Židé smí jíst jen ty vodní tvory, kteří mají ploutve a šupiny. Takže pozor, abyste nepřipravovali kapra bezšupináče, to by pak jídlo nebylo košer.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    hana:v židovské kuchyni je ryba "parve", to znamená, že se může použít v masité a mléčné kuchyni, pokud je ryba připravovaná v mléčném nádobí, je tedy brána jako mléčný pokrm a může se použít smetana, v masitém nádobí by se smetana použít nesměla...;-)

    Odpovědět

  • Miloš Miloš(neregistrovaný)

    Židovské nežidovské, hlavně, že to chutná všem, kteří to jedli. Mimochodem místo žampionů jsem dal hlívu a je to ještě lepší.:yes:

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    KAPR PO ŽIDOVSKU?
    Vypadá to, že jídlo si zde může nazvat každý jak mu libo.
    Zajímavé, či spíše překvapivé komentáře; ale vlastně ani moc překvapivé nejsou...
    Kde kdo si myslí, že židovské jídlo musí být s česnekem :no: ale patrně jen autor: hana (neregistrovaný/á) vloženo: 06.11.2011 18:10:25 zná židovskou kuchyni :yes:

    Odpovědět

  • janamnam janamnam

    Já kapra ugriluji,a zvlášt udělám om.ato:žampionky podusím,pak přidám nastr.křen zaleju šlehačkou ,dochutím a přid.nasekanou petrželku,výborné.

    Odpovědět

  • porada porada(neregistrovaná)

    Kapr po židovsku rozhodně neznamená na česneku.To je nesmysl.
    Podívejte se na jidiš a košer kuchyni než začnete plácat.:-D

    Odpovědět

  • dzejhoda dzejhoda(neregistrovaná)

    Když se řekne po židovsku...znamená to na česneku a to jak u kapra tak i u jiných pokrmů, jelikož v ingrediencích není česnek zmíněň, nevidím důvod nazývat to po židovsku :)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já neznám kapra po židovsku, takže nevím, jaké do něj patří ingredience..ale foto je luxusní:yes::yes::yes::-K:-)

    Odpovědět

  • hana hana(neregistrovaná)

    ak je to kapor po židovsky, môže byť mäso a smotana spolu?

    Odpovědět

  • mol mol(neregistrovaný)

    Eliza:přesně tak jako všechny jídla po židovsku:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tento recept je jistě dobrý, ale mystifikuje čtenáře.:no: Kapr po židovsku musí především obsahovat česnek, protože je to kapr na česneku.;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak jsem dnes dělala a bylo to výborné,určitě někdy zase udělám.Kdo má rád ryby tak doporučuji.:yes::-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný recept,dostala jsem filet s kapra,tak vyzkouším ho po židovsku;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • mausen mausen

    Skvělý recept, jen jsem rybu dělal zvlášť, okořenil a obali v mouce, opekl a na mřížce v troubě dopekl. Byla krásně křupavá, dala se později ohřát. Ostatní jsem dělal přesně podle receptu, mňam:-p

    Odpovědět

  • Zdeněk Radvan Zdeněk Radvan(neregistrovaný)

    Zkusil jsem, doporučuji vylepšení, aby byla omáčka hustší. Celou kostru z kapra i se zbytky masa, co zbylo po vykostění filetů povařím v papiňáku v malém množství vody, vývar použiji. Přidal jsem kapary. Nemá to chybu.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapr recept recepty na jídlo z kapra všechny recepty na kapra kapr recepty jídla z kapra řízek z kapra výborný kapr file po židovsku ryba po židovsku recept kapr rizky z kapra kostra kapra recepty z kapra rybí filé po židovsku kapr po židobsku kapr v kuchyni recepty na jidla z kapra výborný recept na kapra kapr požidovsku recept z kapra