Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po židovsku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 2. 2008 20:24

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

22. 5. 2021 17:20

Jen poznámka na okraj: Ortodoxní Židé smí jíst jen ty vodní tvory, kteří mají ploutve a šupiny. Takže pozor, abyste nepřipravovali kapra bezšupináče, to by pak jídlo nebylo košer.

Jitka

13. 4. 2013 20:13

hana:v židovské kuchyni je ryba "parve", to znamená, že se může použít v masité a mléčné kuchyni, pokud je ryba připravovaná v mléčném nádobí, je tedy brána jako mléčný pokrm a může se použít smetana, v masitém nádobí by se smetana použít nesměla...;-)

Miloš

2. 2. 2013 13:33

Židovské nežidovské, hlavně, že to chutná všem, kteří to jedli. Mimochodem místo žampionů jsem dal hlívu a je to ještě lepší.:yes:

casino

31. 1. 2013 23:23

KAPR PO ŽIDOVSKU?
Vypadá to, že jídlo si zde může nazvat každý jak mu libo.
Zajímavé, či spíše překvapivé komentáře; ale vlastně ani moc překvapivé nejsou...
Kde kdo si myslí, že židovské jídlo musí být s česnekem :no: ale patrně jen autor: hana (neregistrovaný/á) vloženo: 06.11.2011 18:10:25 zná židovskou kuchyni :yes:

janamnam

5. 3. 2012 21:01

Já kapra ugriluji,a zvlášt udělám om.ato:žampionky podusím,pak přidám nastr.křen zaleju šlehačkou ,dochutím a přid.nasekanou petrželku,výborné.

porada

12. 2. 2012 22:42

Kapr po židovsku rozhodně neznamená na česneku.To je nesmysl.
Podívejte se na jidiš a košer kuchyni než začnete plácat.:-D

dzejhoda

12. 2. 2012 21:31

Když se řekne po židovsku...znamená to na česneku a to jak u kapra tak i u jiných pokrmů, jelikož v ingrediencích není česnek zmíněň, nevidím důvod nazývat to po židovsku :)

rebeka rebeka

22. 1. 2012 16:41

já neznám kapra po židovsku, takže nevím, jaké do něj patří ingredience..ale foto je luxusní:yes::yes::yes::-K:-)

hana

6. 11. 2011 18:10

ak je to kapor po židovsky, môže byť mäso a smotana spolu?

mol

6. 11. 2011 15:59

Eliza:přesně tak jako všechny jídla po židovsku:-)

Eliza Eliza

29. 10. 2011 23:29

Tento recept je jistě dobrý, ale mystifikuje čtenáře.:no: Kapr po židovsku musí především obsahovat česnek, protože je to kapr na česneku.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 6. 2010 18:35

Tak jsem dnes dělala a bylo to výborné,určitě někdy zase udělám.Kdo má rád ryby tak doporučuji.:yes::-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 6. 2010 06:33

Krásný recept,dostala jsem filet s kapra,tak vyzkouším ho po židovsku;-)+1:yes:

mausen

14. 6. 2010 06:26

Skvělý recept, jen jsem rybu dělal zvlášť, okořenil a obali v mouce, opekl a na mřížce v troubě dopekl. Byla krásně křupavá, dala se později ohřát. Ostatní jsem dělal přesně podle receptu, mňam:-p

Zdeněk Radvan

4. 5. 2010 14:16

Zkusil jsem, doporučuji vylepšení, aby byla omáčka hustší. Celou kostru z kapra i se zbytky masa, co zbylo po vykostění filetů povařím v papiňáku v malém množství vody, vývar použiji. Přidal jsem kapary. Nemá to chybu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapr recept recepty na jídlo z kapra všechny recepty na kapra kapr recepty jídla z kapra řízek z kapra výborný kapr file po židovsku ryba po židovsku recept kapr rizky z kapra kostra kapra recepty z kapra rybí filé po židovsku kapr po židobsku kapr v kuchyni recepty na jidla z kapra výborný recept na kapra kapr požidovsku recept z kapra

Suroviny: kapr, smetana ke šlehání, křen, koření na ryby, víno bílé, žampióny, cibule, olej, sůl, petrželka zelená, citron

TopRecepty.cz

Kapr po židovsku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0Y