Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 50 minut vaření+20 minut pečení 6 hodně velkých Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

(na vývar)
2 ks vepřovho předního kolena
1 cibule
4 stroužky česneku
3 bobkové listy
2 kostky zeleninového bujónu
15 kuliček pepře
na pečení
(uvařené kolena)
10 stroužků česneku
1 cibule
4 pl sojové omáčky
1 pl drceného kmínu
2 pl oleje
4 dcl vývaru z kolen
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 litrového papiňáku (tlakového hrnce) dáme očištěné kolena, česnek, cibuli i se slupkou pro lepší barvu vývaru, bobkové listy, pepř a zeleninové bujóny.

  2. Vše zalijeme 2 litry horké vody, hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum vaříme pod tlakem 50 minut.

  3. Po ochlazení hrnec otevřeme, kolena vybereme, vykostíme a nakrájíme na úhledné porce.

  4. Troubu si zapneme na vyhřátí.

  5. Očistíme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky.

  6. Do kastrůlku na rozehřátém oleji 4 minuty restujeme cibuli, pak přidáme česnek a ještě 3 minuty restujeme do světle zlatavé barvy.

  7. Nachystáme si větší hlubší pekáček do kterého přendáme orestovanou směsku, kastrůlek vypláchneme 3 dcl vývaru z kolen, přilijeme do pekáčku, přidáme sojovou omáčku, kmín a vše dobře rozmícháme.

  8. Přidáme připravené naporcované maso, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon nepřikryté pečeme 20 minut.

  9. Poté troubu vypneme, hotové maso podlijeme 1 dcl horkého vývaru a necháme ještě 10 minut v troubě odpočinout. Podáváme se zelím a knedlíkem,hodí se i šťouchané brambory, nebo si dáme pouze s křenem, nebo hořčicí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 343 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    masabob:Děkuji za komentář i připomínku:-KJá,pokud používám bujón,tak už sůl nedávám:-8
    Ale je fakt,že někdo si rád přisolí,tak tu sůl dopíšu;-)

    Odpovědět

  • masabob masabob(neregistrovaný)

    ahoj super ale chybí mi tam sul dik

    Odpovědět

  • hladovahana::-D:-DDěkuji:-KS tou štíhlostí to mám už dávno za sebou:-O:-8ale alespoň nikdo při pohledu na mě nemůže říct,že jsem líná se najíst;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    vypada to naaadherne, okamzite jsem zacla slintat, jak ma clovek zustat stihly po tomhle???!!!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Anežka:Anežko díky:-)jsem ráda,že jsem přispěla k pohodě u domácího krbu;-):-)):-K

    Odpovědět

  • Anežka Anežka(neregistrovaná)

    Dnes jsem s obavou, že se mi nepovede zkusila a...POVEDLO se:-8:-8:-K byla jsem pochválena a miláček teď chrochtá blahem u piva:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dnes bylo se šťouchanými brambory a okurkem a chutnalo nám víc,než s tím zelím:-pAle taky to přes noc v té šťávičce krásně zaleželo,tak jsme si také pochutnali;-)Přidávám foto a všem děkuji:-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    To musí být doslova mana nebeská :yes::yes:+

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Tohle jídlo na talíři nikdy nezklame:yes:,vždyť je naše národní!+21

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Já vám všem moc děkuji za milé a vtipné komentáře u kterých jsme se společně s manželem velice nařehtali:-D:-DJá osbně mám termix ráda,ale můj říká,že raději rezavý hřebík v patě,než termix v hubě:-O:-D:-D
    Ty kůže jsem tam přidala také na vypečení,ty snad byly nejchutnější z celého jídla:-pDo rcp jsem to ale raději neuvedla,nemusí všichni vědět,že žereme jak kanci:-8:-D:-p
    Ještě jednou díky:-K:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Musí to být chuťová sinfonie:-p Vepřová kolena jsou u nás v kurzu na všechny způsoby. Můj muž miluje bramborové knedlíky, tak by se to u nás s nimi podávalo. :-K ...+3:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ani, dnes si manžel kolínko koupil, tak mu předám receptík a uvidíme, co pán z toho udělá;-):-D Takové druhy masa si připravuje sám:-O;-),jinak já posílám:yes::-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Knádhera utírám slinu, kterou jsem nestačila polknout a tobě velký bod č.18

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Pajaska Pajaska

    Dělám přesně takhle,jen bez sojovky.A kůži nakrájím na kostičky jde to dobře ,když je vařená.;-) Moc dobré.:yes::yes:
    Sretti,termix hnusnej....:-D:-D:-D Jak já ti rozumim,ten nesmí do baráku.:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové koleno v papiňáku koleno v papinaku vepřové koleno vařené v papiňáku vepřové koleno v tlakovém hrnci jak dlouho varit koleno v papinaku jak dlouho vařit vepřové koleno v papiňáku varene koleno v papinaku vařené koleno v tlakovém hrnci vařené vepřové koleno v papiňáku koleno v tlakovém hrnci jak dlouho vařit vepřové koleno vepřové koleno z papiňáku vepřové koleno papiňák ovarové koleno v papiňáku jak dlouho vařit koleno v tlakovém hrnci koleno papinak vaření kolena v papináku veprove koleno v tlakaci jak vařit vepřové koleno v papináku jak dlouho vařit koleno