Vepřová plec po Bakoňsku
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme, dokud není maso měkké. Jako koření nesmí chybět mletá paprika.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,73 g |
Tuky | 274,30 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 865 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,73 g |
Sacharidy | 110,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2024 22:52
Komtesina: Moc děkuji a krásný večer.
14. 1. 2024 22:41
Bylo to vynikající
22. 3. 2023 14:30
Medvidek: Děkuji a ať chutná.
22. 3. 2023 14:21
Výborné, rychlá priprava
6. 1. 2020 17:32
Lump01: Děkuji, krásně se povedla podle obrázku a díky i za přidání a přeji krásný den.
6. 1. 2020 17:29
Dobré ,posílám bod a obrázek.
12. 8. 2016 23:06
mirca75: Nezlobte se, ale dávat tam oregano ...to je vidět, že jste to neměla možnost ochutnat v originále. Proč to nevhodně vylepšovat, když je recept dobrý. Zkuste to uvařit nejdřív podle receptu a pak si tvořte jak je libo, jen už to nebude plec po bakoňsku, ale podle vás.
5. 11. 2013 22:07
výborné. Jen jsem neměl kysanou smetanu a žampióny, tak jsem použil bílý jogurt a hřiby... příště zkusím správnĕ a s nočky...
15. 4. 2012 11:25
Miluji omáčky a tahle je výborná určitě budu dělat častěji
15. 5. 2010 13:37
Dnes bylo k obědu. S bramboráčky nebo haluškami byl neuspěla, tak jsem udělala knedlik. Všichni jsme si pošmákli. Byla to zase změna. Děkuji za receptík. bodík letí právem
14. 5. 2010 11:09
Hanko(neregi.),a nedala jste jen příliš studenou smetanu do horké omáčky?To bývá ten nejčastější problém jak se smetanou klasickou,tak se zakysankou.
3. 4. 2010 16:36
zajímalo by mě proč máme tu omáčtu tak sraženou?
12. 3. 2010 18:27
Recept je známý, jak uvádí autor, s různými obměnami. Nedá se na tom nic pokazit. Oceňuji mužský přístup, mužskou technologii. Poprve jsem je jedl z konzervy někdy před 30ti lety. Byly v ní 2 pěkné kousky pěkného vepřového masa ZA 7,-KORUN TEHDY ČESKÝCH. Vařij pak mockrát a v Madarsku nikdy neopomenul ochutnat.
19. 1. 2010 12:49
Miruš, díky za tip, člověk ani všechno nestíhá registrovat...ukládám
19. 1. 2010 11:04
Já se ještě jednou vrátím k tomuto rcp.,protože to byla doopravdy velká dobrota a celá rodina jsme si na ní moc pochutnali.Už se těším,až si jí opět připravíme a pošmákneme si.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 4 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 31 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 34 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: veprova plec vepřová plec recepty recepty z vepřové plece vepřové plecko recepty vepřová plec recept recepty z veproveho plecka oběd z vepřové plece kotlety po bakónsku po bakonsku recepty vepřová plec nedělní oběd vepřová plec vepřové maso po bakoňsku maso po bakoňsku obed z veproveho plecka veprova kotleta po bakonsku plec veprove plecko vepřové kotlety po bakoňsku recepty na veprovou plec vepřová plec s bramboráčky
Suroviny: plec vepřová, cibule, slanina, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, žampióny, sůl
Vepřová plec po Bakoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N9VD
24 názorů