Novoroční králík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevím, zda králík má také nějaký symbol jako drůbež na Nový rok, ale pokud ne, vytvořila jsem si vlastní. Všem, kdo si ho připravíte, v jakékoliv úpravě, přeji, aby se vám podařilo dobře a bez úhony prokličkovat po celý rok všemi životními nástrahami. :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2010 16:00
Pro "Dana Bar (neregistrovaný/á)": Když budu péct na Nový rok krkovičku, klidně ji dám název Novoroční pečená krkovička, pokud někde seženu ke konci roku zajíce, klidně si ho na Nový rok upeču a budu mít Novoročního pečeného zajíce. Já jsem pekl na velikonoce roládu a nazval jsem ji Velikonoční roláda http://www.toprecepty.cz/recept/4554-velikonocni-r.... Takže nechápu v čem je problém.
2. 1. 2010 13:31
Jak může být králík novoroční. Snad novoroční zajíc. To si také= můžete potom upéct novoroční kuře.
2. 1. 2010 12:56
Jani, pečeného králíka zbožňuji a tvůj vypadá hodně dobře. +7
V návaznosti na tvůj poslední komentář: včera jsem k obědu pekl krkovičku (tradičně vcelku) a k ní kočičák a dnes právě dopékám husu, k ní červené zelí s bramborovým a houskovým knedlíkem.
V návaznosti na tvůj poslední komentář: včera jsem k obědu pekl krkovičku (tradičně vcelku) a k ní kočičák a dnes právě dopékám husu, k ní červené zelí s bramborovým a houskovým knedlíkem.
1. 1. 2010 22:59
Lukáši, jsi hodný a děkuji za přání, když dovolíš, podělím se o něj s ostatními, kteří dnes měli králíka nebo drůbež a netušili, že by jim štěstí mohlo utéci nebo uletět. Také i tobě přeji jen vše dobré a plnou náruč štěstí, bez ohledu na to, co jsi měl k novoročnímu obědu
1. 1. 2010 22:33
Tak to ano, to bych si dala ráda+6.
1. 1. 2010 21:33
Je pravda, že tohle je zvláštní druh králíka, tak určitě se na něj pověra nevztahuje. Vypadá na tom talíři báječně - A já přeju autorce receptu do nového roku všechno nej !!!
1. 1. 2010 17:49
Jani, toto jsou plechové formičky na puding, musí se vypláchnout studenou vodou, měla jsem obavu, že se rýže rozsype, ale zadařilo se. Zúročila jsem zkušenosti, když jsem chodila s dětmi na pískoviště
1. 1. 2010 17:42
Jani, králík jedna báseň!! A ta rýže ani nemluvím!! Musím si ty mističky koupit, fakt to vypadá dobře
1. 1. 2010 16:32
Děvčata, děkuji za bodíčky, tak vidíte, jak jsem si to na celý rok "pohnojila" . Lukáši, babička je určitě moudrá žena, ale nemohla by být pro všechny ušáky domáci stanovena novoroční výjimka?
1. 1. 2010 16:29
Receptík jistě výborný, ale moje babí říká, že na Nový rok se nemá jíst drůbež, protože prý uletí štěstí, a nemá se jíst králík, protože štěstí uteče.
1. 1. 2010 16:27
Paráda
1. 1. 2010 16:26
a jak psala Mirka
1. 1. 2010 16:23
Yanullfotečky je k nakousnutí a věřím,že porcička na ní je ještě lepší.První boďka je tvá,protože králíka mi můžeme na všechny způsoby.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 9 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 35 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 40 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 43 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Další recepty
Tématické fráze: co jíst na nový rok novoroční oběd co se nemá jíst na nový rok novoroční oběd recepty novoroční menu oběd co k obědu na nový rok zajíc recepty bezkonkurenční drůbež na nový rok recepty kralík na všechny způsoby novoroční menu králík na novy rok recepty na nový rok oběd na novy rok králík k obědu jak upéct kralíka novoroční menu recept králík recepty recepty na novoroční oběd pečeny kralik s krkovici co na oběd na nový rok
Suroviny: králík, máslo, slanina, citron, sůl, kmín celý, koření nové koření, cibule, houby, omáčka sojová, omáčka worcesterová
Novoroční králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvwY
13 názorů