Pelmeně

www.toprecepty.cz Kuchař:

Mleté maso 40 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

165 g hladké mouky
165 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
120 ml studené vody
1 vejce (na potření těsta)
masová nádivka:
200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
1 cibule (malá)
špetka cukru
30 ml vody
20 g másla
pepř
sůl
kysaná smetana
kopr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici.

  2. 2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet.

  3. 3. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě.

  4. 4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem.

Poznámka

Podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pelmeně

  • maro67 maro67(neregistrovaný)

    Parmazan nema nic spolecneho s ruskou kuchynirudy:

    maris:

    Odpovědět

  • S.M. S.M.(neregistrovaný)

    jen tam btw. na fotce nemáte pelmeni, ale vareniky. pelmeni se na konci slepí;-)

    Odpovědět

  • Josef Babáček Josef Babáček(neregistrovaný)

    nela:Dík za recept,myslím, že je srozumitelný . Zítra se do něho pustím a už teď se na výrobky těšímhttp://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

    nela:

    tejaja:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Jarka Malá: Ide tam štipka cukru, tá zvýrazní chuť. Rozhodne nemožeš od štipky cukru čakať sladkosť. Takže nijaké brrrr.;-)

    Odpovědět

  • Jarka Malá Jarka Malá(neregistrovaný)

    Proč cukr, je to omyl? Brrrrrr!:-Ojarkam@email.cz

    Odpovědět

  • nela nela(neregistrovaná)

    V tom pripade aspon vime, odkud to berou oni ;) nemam nic proti, ten recept je fakt skvely, ale vite co :/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nela: podívejte se na datum přidání tohoto receptu - 2008 a na datum, kdy tento pořad vysílali Kluci v akci.;-);-);-) Rok výroby: 2014 a navíc foto přidala své kuchařka, která to udělala.

    Odpovědět

  • nela nela(neregistrovaná)

    A cely recept krasne zkopirovany od Kluku v akci ;)

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Můj děda tenhle recept přivezl z Ruska, když tam byl jako legionář, a nejradši to měl s ředěným octem a pepřem.

    Odpovědět

  • dcludek dcludek(neregistrovaný)

    Zdeno:Jakou mají úpravu ty brambory?Jen ovařené ve slupce a osolené?Nebo?

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    zkuste místo octa citron - hodně! To je prostě bomba!

    Odpovědět

  • rudy rudy(neregistrovaný)

    ja je posipu parmazanem a navrh dam horcici s kecupem to je basta

    Odpovědět

  • Zdeno Zdeno(neregistrovaný)

    To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

    Odpovědět

  • Zdeno Zdeno(neregistrovaný)

    To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

    Odpovědět

  • Alenka Alenka(neregistrovaná)

    A K TOMU TIPICKÁ HOŘČICOVÁ OMÁŠKA ZE SMETANY A HOŘČICE...MŇÁÁÁÁM!!! :-*:-p

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo