Marinované kuřecí nebo králičí řízky dle J. A. Fialové

Merylas Kuchař:

Drůbeží maso 4 názory

32

Suroviny

500 - 600 g kuřecích stehenních řízků
nebo stehenní králičí řízky
Na marinádu:
1/2 menší cibule (cca 30 g)
1 - 2 stroužky česneku (jemně nastrouhat)
špetka máty peprné (možno vynechat)
1/4 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky kari koření
1/4 lžičky mleté skořice
špetka hřebíčku (mletý nebo tlučený)
1,5 lžičky soli (dle potřeby)
1,75 lžičky octa (vše smícháme dohromady)
Na trojobal:
hladkou mouku
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme několik hodin, nebo i do druhého dne odležet.

  2. Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.

Poznámka

Recept znám už dlouho, je ze starší kuchařky od Juliany A. Fialové. Občas tyto řízky dělám, mají zajímavou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované kuřecí nebo králičí řízky dle J. A. Fialové

  • Eliza Eliza

    Vypadá to na skvělou marinádu...ukládám a prubnu. :-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    sidera.. na tych tvojich reznoch clovek az vidi, ake su chrumkave

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Králičí řízky mají svoji jedinečnou chuť, proto já je před obalením pouze osolím a po osmažení pokapu máslem a citronem. U kuřecího masa je tato marináda výborná. :-p:yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    TO VYPADÁ DOST JEDLE :-p určitě vyzkouším !

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo