Králík na myslivecký způsob

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: viac ako dve hodiny Jiné maso 19 názorů

Suroviny

očištěný králík
2 dcl bílého vína
sůl
6 větviček čerstvého rozmarýnu
2 ks celého česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka práškového zázvoru
1 čajová lžička hořčičných semínek
4 lžíce olivového oleje
hladká mouka
2 větvičky čerstvého tymiánu
3 vejce
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu.

  2. Cele hlavky cesnaku nesupeme a nerozoberame, prerezeme ich napriec tak, aby boli prerezane vsetky struciky a pridame k masu. Pomaly dusime a podlievame tak, aby maso bolo vzdy na co najmensom mnozstve tekutin, kym nie je maso makke a neoddeluje sa od kosti.

  3. Nechame vychladnut a jednotlive porcie obalime v muke...do muky zamiesajte listocky tymianu, rozslahanych vajickach a struhanke.

  4. Pomaly vyprazime zo vsetkych stran.

Poznámka

zdroj www.receptar.sk a nejaky diel z jamieho olivera

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 290 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na myslivecký způsob

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jana r...a ved tu si reagovala na toho kralika, co je vedla na slvoenskyc topkach.....:-D:-D znovu som sa pobavila na tej tvojej reakcii

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc se mi to líbí! Bodík:yes:5.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jana r...aj cez vsetku vaznost situacie dnesneho rana...tvoja posledna veta by mala vojst do nejakej fiktivnej knihy bonmotov...;-) :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nedělá to to víno? Ikdyž ten pořad jsem viděla, dusil to taky ve víně, ale i ocet bych dávala později, výjimkou je jen tyrolská játra, tam dávám ocet hned. Vybusna, mi by bylo úplně jedno, že bych to žvýkala, už pohled na to jídlo mi říká, že mám jít raději chrápat:-D:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

  • maris maris

    A vůbec - třeba měl Jamie toho králíka jako žvýkačku :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusna - vím co myslíš - on ho měl ale ne vyloženě ponořené, on ho dusil, před tím ale maso zatáhl;-) A víš co je nejdůležitější? Pochutnali jste si? A o tom to je:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    boze hrubka ako svet....ospravedlnujem sa, ja ozaj viem, ze by je s tvrdy y, neviem preco sa mi to obcas deju take veci, ze pisem ako tatar.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    maris, ked si spominam matne na toho olivera...tak ten to maso doslova akokeby varil v tekutine...len si vobec nepamatam, ci tam islo vino,...ide o to, ze do toho masa treba dostat tie vsetky chute a preto som uvazovala, ze to nebudem zatahovat...no nestastna som, lebo take jemne masko to bolo. ked kralika peciem, tak mi staci hodina a je to krehke a stavnate. ale cez to vsetko, ze to maso nebolo celkom tip top...tak mozem povedat, ze sme si bajecne pochutili....to maso chutilo uzasne..

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já každé maso dělám, jak píše maris - maso zprudka opéci a pak s ním pracovat podle receptu, ono je lepší, když se zatáhne, zůstane šťavnaté a není suché,to je alespoň moje zkušenost,;-), ale jinak - pěkně provokuješ :-D;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    spagi...vies ake maso som mala... popri chrbtici (pater) su po oboch stranach take dva pasy dobreho maska...akoze svieckova...tak som mala 4 take pasy. a ty bi si to vino dala najprv prevriet, alebo by si ho tiez dala rovno tak v kockach do hrnca k masu?

    Odpovědět

  • maris maris

    Taky nevím, čím to je, ale já osobně bych nejdřív rozehřála olej, maso zprudka opekla aby se zatáhlo a teprve potom bych podlila vínem, přidala bylinky a dusila. Jinak - recept je super +:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mně se zas zdá - pokud jsem vybusnu dobře pochopila, že nemá správně nařezané máso - že ho nemá přes vlákno ale po vláknu, netvrdím, že je to ono - jen jak jsem si přečetla popis, co to dělá ...pak to maso se spíš žvýká, než rozplývá na jazyku a ani neudělá správnou šťávičku, to dělá jakékoli maso špatně nakrájené - ale posuzuju, jen jak jsem to pochopila, takže se třeba i mýlím - tak se nezlob vybusna, jestli to není tento problém;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výbušná - já ti asi moc neporadím, protože jsem králíků v životě moc nedělala a vařeného nikdy. Já ho peču. Ale napadlo mně - co ho nejprve orestovat a až pak dát dusit. To by mělo zůstat maso šťavnatější. Co myslíte kuchařky ?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    paprika...to maso, ked sa uvari vo vsetkych tych komponentoch, tak ho mozes jest normalne holymi ustami, ani vyprazat ho nemusis, pretoze je ochutene uplne fantasticky, presiakne to nim uplne celym.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kralik na zazvoru králík na medu králík recepty králík na brusinkách králík na rozmarínu myslivecké bolo kuřecí maso na myslivecký způsob králik s brusinkama babicovy recepty králík vařený králík recepty babicovy recepty kniha králik s brusinkami vařený králík recepty z krá králík vařený maso na myslivecký způsob kralik recept recepty krá nejlepsi recept na kralika recepty z králíka

Zapomněl/a jsem heslo