Drobenkový koláč I.

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 11 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

200 g Hery (másla nebo jiného tuku)
Nyní v akci
2 sklenky polohrubé mouky
1 sklenka moučkového cukru
Nyní v akci
2 vejce
1 sklenka mléka
1 prášek do pečiva
ovoce dle sezóny
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drobenkový koláč I.

  • Lukáš Křupka Lukáš Křupka(neregistrovaná)

    MM to sice nenapsal hezky, ale zase dělat si srandu není taky zrovna slušná reakce. Srozumitelněji to jde. V postupu sice nic nechybí, ale spousta začátečníků (jako já), by přivítala informaci o teplotě a době pečení. Každý není zkušený kuchař. Takže asi tak...stačí přidat jednu větu s chybějící informací a ne si hned hrát na chytráka přechytrého a dělat z lidí blbce

    Odpovědět

  • stanulinek stanulinek

    Taky nevím čemu MM nerozumí, jednodušeji a srozumitelněji to snad ani nejde :-) :-*

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Michal Slavíček: Dobře jste to MM vysvětlil, doufám, že je nyní spokojen:yes:. Já bych jen pro úplnost doporučila zasadit ještě stromy kvůli ovoci a to s předstihem ;-):-)

    Odpovědět

  • Michal Slavíček Michal Slavíček(neregistrovaný)

    Pro MM: s těmi mamlasy bych byl opatrný, by jste jako mamlas nevypadal sám. Tak tedy: pole zořeme a uvláčíme. Teď je třeba se rozhodout, zda budeme sít ozim či jař. Nicméně po žních získané zrno, resp. jeho část odvezeme do mlýna k semletí na polohrubou mouku. Dále si musíme vypěstovat řepu cukrovku a samozřejmý je chov drůbeže, tedy alespoň slepic a alespoň jedné krávy. Tak získáme další potřebné suroviny. No, a když je máme pohromadě, postupujeme dle uvedeného receptu. Kapišto???

    Odpovědět

  • MM MM(neregistrovaný)

    Kterej mamlas psal ten recept! To je takový problém se trochu rozepsat a napsat cely postup a ne to zkrátit?

    Odpovědět

  • Oldřiška Kratochvílová Oldřiška Kratochvílová(neregistrovaný)

    Drobenkový koláč už dělám řadu let, je rychlý, jednoduchý a dobrý. Jelikož je sezona rebarbory, peču ho s tvarohem a rebarborou. Zkus te to, je osvěžující:yes:

    Odpovědět

  • Elieen Elieen

    akorát se peče s borůvkami tak jsem zvědavá :-p

    Odpovědět

  • Denisa Z. Denisa Z.(neregistrovaný)

    Dneska se ho chystám upéct..i když mi je jenom 15 LET:-D:-D
    Ale to se zvládne..:-)) A moc se na něj těším vypadá moc dobře a miluju drobenku a třešně takže super..:-D;-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dnes jsem opět dělala náš oblíbený koláč,ale dala jsem červený rybíz:-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Už vícekrát jsem dělala tento drobenkový koláč,ale až dnes jsem ho stihla vyfotit.je velmi jednoduchý,rychlý a dobrý.posílám bod a fotečku.Ovoce jsem dala švestky a třešně:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Takže, udělala jsem ho s třešněma, já jsem teda neochutnala, ale vedle z kuchyně se ozývá mlaskání a takové to hmmmm, hmmm, takže, asi dobrý!:-)):-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo