Okurky babičky Marie z Doloplaz
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 064 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 8,40 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 93,44 g |
Sůl | 230,00 g |
Sacharidy | 885,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná o recept maminky mojí ženy a je to opravdu dobrota!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2010 14:58
Dělám je prakticky stejně (přidávám ještě tymián), jinak zavařuju v troubě taky 40 min. ale jen při 80°C. Ono to je hlavně o tom, že každá trouba prostě si to dělá jinak, takže to chce vychytat. Doba vaření je v každém receptu spíš pomocná a nedá se aplikovat na všechny sporáky v každé domácnosti.
1. 8. 2010 13:01
Otíku, no právě tyhle Doloplazy já myslela
1. 8. 2010 12:50
Z Doloplaz hnedle vedle Nezamyslic.
1. 8. 2010 11:52
Oto a ze kterých Doloplaz? Já jen, že tady na Hané mám jedny Doloplazy pár km od domu...
1. 8. 2010 11:35
Tak jak píše Jana Remková, v troubě je to o něčem jiném, než ponořit sklenice s horkým nálevem ještě do horké vody do zavařovacího hrnce a mít je tam 40 minut při stovce. Otto, tak to napiš prosím i do receptu, protože to je dost podstatná informace pro ty, kteří si je budou takto chtít připravit.
1. 8. 2010 11:07
Colombo65 dělám taky v troubě, takže možné to je. Jenže právě v troubě je to takové, že se vlastně nedá úplně určit čas. Než se začne něco dít, člověk vlastně úplně nepozná, kdy to vaří, tak letos já osobně dělám od doby, kdy pekáč dám do trouby 20 minut. No, snad to bude ok, zdá se, že ano
1. 8. 2010 10:45
Ověřena doba zavařování: 30-40 minut,dělá to v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
1. 8. 2010 10:21
Vznesu dotaz tchýni do Doloplaz!
1. 8. 2010 09:35
Otto, není to dnešní obrázek z AHA Taky se mi zdá 40 min. hodně
1. 8. 2010 06:48
Otto, také se mi těch 40 minut zdá hodně. Horký nálev a ještě 40 minut při 100 st., neměly to být 4 minuty? Já okurky zavařuji 5 minut při 100 a jsou pěkně křupavé. Když jsem se setkala v jiných návodech s dobou delší, tak to většinou bylo 20 minut při 80 st.
1. 8. 2010 04:01
Opravdu 40min. na 100stupňů. Nejsou ty okurky moc měkké?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani okurek v horkovzdusne troube colombo 65 okurky podle babičky okurky v troubě křupavé okurky okurky zavařené v horkovzdušné troubě zavařovací okurky zavařování okurek v troubě křupavé okurky v troubě okurky zavařené v troubě okurky podle babiček zavarovan okurek i v troube recepty,co vařit z indické okurky jak na to křupavé okurky zavařování okurek podle babičky colombo65 zavařujem okurky křupavé nakladačky v troubě zavařování nakladaček okurky v horkovzdusne
Suroviny: okurky sterilované, voda, ocet, cukr krystal, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření hřebíček
Okurky babičky Marie z Doloplaz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0rv
11 názorů