Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (240 min příprava)

20. 1. 2010 20:00

Suroviny

Porce: 24 krajíců

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 253 kJ / 3 168 kcal
Bílkoviny100,63 g
Tuky17,50 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy638,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

1 hrnek = 225 ml

Tento druh chleba má vynikající křupavou kůrčičku a uvnitř je měkký. Dá se také udělat v ošatce, ale pak nebude kůrka křupavá.

Původní recept najdete na: http://www.kingarthurflour.com/recipes/in-search-o...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirka

28. 7. 2016 12:04

Složitější recept na normální chleba snad neexistuje.Dělám dobrý a jednodušší a nevymýšlím!

cathleen cathleen

21. 1. 2010 08:36

:-)Chlebík je nádherný:yes: (Místo dlaždice můžete dát do trouby kovovou plotnu určenou pro plynové vařiče a přímo na ni plech s chlebem.)

Jitkab

20. 1. 2010 21:13

ercicka - to je fakt, ono to opravdu bude tou solí. A v těch dózičkách mám cukrátka pro děti - proto jsou dost omlácené, jsou dost často v provozu. :-)

ercicka ercicka

20. 1. 2010 21:06

Jitkab: a este som ti chcela povedat, ze mas naaaaaaadherne hrnceky :-K:-K:-K mozem sa spytat co v nich mas? ja viem, ze je to mimo recept, ale hadam mi to prepacite ;-)

ercicka ercicka

20. 1. 2010 21:03

chlebik je krasny!!! :yes::yes::yes:

Hella: ked rosis chleba slanou vodou, tak korka zmakne, lebo voda sa v trube sice vypari, ale sol zostane na povrchu a po upeceni zase nabera vlknost z okoliteho prostredia. preto ta korka uz nie je chrumkava

ak sa rosi cistou vodou, korka zostane leskla

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2010 21:00

Ten je!!!:-O:-O Já chci i ten v tom hrnci!!:-)):yes:

Jitkab

20. 1. 2010 20:50

Ostřikovat se chleba musí jen těch prvních 10 až 15 minut pečení. Možná přitom hraje i roli, na kterém roštu v troubě sedí. Jestli to nějak ovlivňuje ta sůl rozpuštěná ve vodě netuším. Mimochodem, to je skvělý nápad, to budu muset vyzkoušet.:-)

Hella Hella

20. 1. 2010 20:47

Jitko, překvapilo mě to ostřikování vodou. Mám zkušenost, že když povrch chleba zvlhčím vodou, tak pak už tak nekřupe. Ale možná je to tím, že vodu vždycky osolím.

Jitkab

20. 1. 2010 20:12

Ten od Hella vypadá opravdu fantasticky, nechápu jak mi mohl uniknout. Mám podobný recept na chleba pečený v hrnci a ten má skutečně superkřupavou kůrku - ale to už člověk musí mít dobrého zubaře, než se do něj pustí. ;-)

On nakonec každý recept na chleba vypadá přibližně stejně, ne? Vždycky je tam voda, mouka atd., ale nějakým zázrakem je výsledek pokaždé jiný. Ten můj se dělá v DP a musí se s ním začít o den předem...

spagetka spagetka

20. 1. 2010 20:05

Podobný tu je od Helly - viz podobné recepty, ale tady je víc druhů mouky

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: forma na pečení chleba v troubě pečení chleba v troubě forma na pečení chleba selský chléb pečeme chleba v troubě formy na pečení chleba selsky chleb recept pečeni chleba troubě ve forme formy na pečení chleba v troubě selsky chleba recept pečeni chleba troubě celozrnný chléb pečený v troubě keramická forma na chleba doba pečení chleba bochník chleba keramické formy na pečení keramická forma na pečení chleba chleba pečený v troubě doba pečení chleba v troubě keramická forma na chléb

Suroviny: kvásek, voda, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnná, mouka kukuřičná, mouka pšeničná, voda, sůl hrubá, cukr krupice, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, kvásek

TopRecepty.cz

Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8wK