

Česneková omáčka s uzeným a knedlíkem
Suroviny 4 porce
- uzené maso -vývar (nejlépe krkovička, )
- trochu hladké mouky
- olej nebo sádlo
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- trochu majoránky
- kapka worchestru a nakonec
- (uzené maso)
Postup přípravy receptu
Na sádle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme asi tři stroužky prolisovaného česneku, když je cibulka zlatá, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku (ne moc tmavou), zalijeme studeným vývarem z uzeného a necháme povařit asi dvacet minut.
Před dovařením přidáme ještě česnek, sůl a pepř podle chuti a zakápneme worčestrovkou, sundáme z plotny a kdo chce může trošinku zjemnit smetanou a přidat trošinku majoránky.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bavorské knedlíky podle Jany Remkové a mohu říct, že nezbylo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česneková omáčka s uzeným a knedlíkem
-
moje babička vařila česnek s vdolkama, které pekla v troubě. Bohužel nestačila jsem se jí zeptat na recept. Kdyby ho někdo znal, prosím přidejte ho, děkuji
-
Ještě nikdy jsem cesnekovou omáčku nejedl, ale protože vím, že naše babičky dokázaly z ničeho udělat bastu, zakládám a dávám bodík
-
Já dělám prakticky stejně - jen vyměním majoránku za libeček a snítku koriandru
-
už je v oblíbených
bodíííík
-
Vladěnko, to se mi moc líbí, omáčku určitě vytvoří a díky, že jsi taky vyzkoušela ten kdedlík. Máš plusík!!
+