

Omáčka z okurek
Suroviny
- 1 střední cibule
- 5 středních sterilovaných okurek
- smetana nebo šlehačka
- olej
- mouka
- sůl
- máslo
- masox
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu.
Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek.
Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme.
Za stálého míchání přivedeme k varu.
Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.
Poznámka od kuchařky
Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Omáčka z okurek
-
6Poznámka
Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem...
A všechny obrázky jsou s knedlíkem? -
super dobré a levné moje mamka jí vařila a také byla super
-
Ta omáčka vypadá s tím točeným super
, vůbec jsem si nevšimla
-
Přidala jsem točenou.