Omáčka z okurek

Suroviny

1 střední cibule
5 středních sterilovaných okurek
smetana nebo šlehačka
olej
mouka
sůl
máslo
masox

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu.

  2. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek.

  3. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme.

  4. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  5. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.

Poznámka od kuchařky

Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.

Komentáře k receptu Omáčka z okurek

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    6Poznámka

    Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem...

    A všechny obrázky jsou s knedlíkem?

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    :yes:super dobré a levné moje mamka jí vařila a také byla super

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ta omáčka vypadá s tím točeným super:-O, vůbec jsem si nevšimla:-):yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Přidala jsem točenou. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: okurky recepty recepty z okurky okurka recept okurka recepty okurky okurky hadovky recepty omáčka z okurky okurka okurka okurky salátovky recepty omacka okurky omáčka s okurkou sterilizace omáček okurky hadovky recept okurky recept jídla z okurky omáčka z okurku okurky recepty bez sterilizace nove vanocni cukrovi+ obrazek omáčka ze sterilovaných okurků