Omáčka z okurek

www.toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 4 názory

43

Suroviny

1 střední cibule
5 středních sterilovaných okurek
smetana nebo šlehačka
olej
mouka
sůl
máslo
masox
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu.

  2. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek.

  3. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme.

  4. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  5. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti.

Poznámka

Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z okurek

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    6Poznámka

    Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem...

    A všechny obrázky jsou s knedlíkem?

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    :yes:super dobré a levné moje mamka jí vařila a také byla super

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ta omáčka vypadá s tím točeným super:-O, vůbec jsem si nevšimla:-):yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Přidala jsem točenou. :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo