Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)
Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2022 18:29
7. 12. 2022 19:05
2. 4. 2022 11:44
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec
2. 4. 2022 11:20
3. 10. 2017 20:38
3. 10. 2017 13:52
11. 8. 2017 17:47
9. 8. 2017 21:36
25. 7. 2017 19:26
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa
25. 7. 2017 14:28
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody
25. 7. 2017 13:24
27. 11. 2016 21:42
sules:
27. 11. 2016 10:54
8. 11. 2016 17:49
10. 9. 2016 12:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 4 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 12 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 19 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak skladovat cibuli, koupenou i z vlastní zahrady. Podle našeho návodu vám vydrží dlouho
Hospodský, segedínský, nebo fazolový? Češi guláš milují. Jaký je ten nejlepší?
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
52 názorů