

Šoférský guláš - bráchova varianta
Suroviny
- 1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího)
- Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše)
- 1/2 balíčku drceného kmínu
- cibule – co váží maso
- 5 stroužků česneku
- 5 kozí rohy
- 3 ostré feferonky by měly stačit
- čerstvě mletý pepř (čtyřbarevný, stačí černý)
- 1 chilli paprička
- 1 KL tekutého chilli nebo tabasca
Postup přípravy receptu
Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky.
Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso, zprudka zatáhneme, podlijeme vývarem, nebo vodou a bujonem a dusíme téměř do měkka.
Poté vhodíme zbytek nakrájených feferonek a veškeré koření, promícháme a necháme spojit chutě.
Zahustíme (já guláše zahušťuju zásadně chlebem, ale jde i jíška z mouky určitě) a dodusíme do měkka, upravíme chuť. Jako příloha knedlíky, kolínka. Tenhle recept mi dal brácha, jezdí na Moravu a tohle si pravidelně dává v jedné ostravské hospůdce, kde získal recept.
Poznámka
Paprika se tam dle mého zdroje fakt nedává (ještě jsem se radši zeptala !!!!!
Manžel si ještě přiostřuje tabascem, chilli omáčkou apod.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Šoférský guláš - bráchova varianta
-
sedlakantonin: jsem moc ráda, že chutnalo, děkuju
-
dobrý guášek,všem chutnal,zbylo nádobí jako umyté.Udělám zas a díky za recept
-
cekrops: určitě
, já ale fakt nejradši guláš zahušťuju chlebovou strouhankou
-
Zahustit guláš lze i strouhankou z rohlíků...
-
ella1: Děkuju, jsem ráda že chutnal
o. Znojemský jde u nás taky, vlastně neznám guláš, který by u nás zbyl déle než je nutno
-
guláš bez papriky znám a je bezva...a když se do něj pak přidá okurka a vynechá feferonka(i když to záleží na chuti každého)je z něj bezva znojemský guláš
Dneska jsem jej vařila tady přesně podle receptu a je super.Můžu všechny přítomné ujistit,že šťáva je opravdu krásně hnědá a komu by se pak zdála málo hnědá,trocha granulované hnědé zásmažky od Knoru tomu dodá barvu raz-dva. -
chocolate: děkuju
, hlavně, že jste si pošmákli a díky moc za foto
-
Po úspěchu Šoférského guláše od J.R. jsem dnes, na výslovné přání rodinky, zkusila i tuto variantu a....tramtadadáááá...opět výborné.Přidávám fotodokumentaci porce mé starší dcery
.+19
P.S.:Moje dcera miluje guláš s bramborem, který si ve šťávě rozšťouchá, maso téměř nejí.Tak proto ten nepoměr, hladem ji fakt netrápíme
.
-
68her: nezapomnělo, neb do tohoto guláše se podle bráchy fakt paprika nedává, extra mě na to upozorňoval, dopíšu to do Poznámky, díky
Díky i všem za bodíky -
Věřím tomu, že v zápalu boje se jaksi opomenulo na mletou sladkou papriku nejlépe maďarskou.
-
Bráchova varianta se mi taky moc líbí, od originálu k nerozeznání
-
-
Danko, já taky nevidím žádný problém ve fotkách
-
Všem děkuju za bodíky
, určitě byzkoušejte, jen prý uleželé je ještě lepší
(to ale budu muset uvařit až budu sama a dát do mražáku
)
Dance speciální dík za nádherné fotky, ten porcelán je krásbný i jen podle toho kousku, co je viděta nevím, kterého idiota máš na mysli
, tys to vyfotila suprově a přirozeně
-
Spagetko, prilozila jsem par fotek , ale jenom idiot si prepne na manual a potom foti bez blesku....
. Na chuti to neubralo a uz zase je pryc. Na fotce jsou i papricky, ktere jsem pouzila, ale obavam se, ze moc citelne to nebude. Tolik na omluvu, jinak MNAMMMMMM
. Fotky smaz a pridej svoje, ja se zlobit nebudu....