Italský citrónový koláč
Suroviny
Porce: 2 dávky (2 koláče)
Nutriční hodnoty
Energie | 35 414 kJ / 8 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,10 g |
Tuky | 379,53 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 3,93 g |
Sodík | 966 mg |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 1 079,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2014 11:19
Právě putoval do oblíbených
15. 1. 2014 10:26
Pri priprave citronoveho kremu je lepe nejprve vyslehat zloutky s cukrem, pridat mouku a za staleho slehani prilevat mleko. Povarit na spravnou hustotu a teprve potom (do horkeho kremu) zaslehat citronovou stavu (lepe, kdyz je trochu tepla) a znovu povarit. Tim zabranite srazeni mleka a tvoreni "tvarohu".
15. 1. 2014 08:48
Koláč je ÚŽASNÝ!! Dělám ho už po čtvrté a pokaždé se povedl. Jen jsem se nesetkala s problémy jako je řídká náplň. Když jsem dodělala náplň,tak byla jako hustější puding a potom ještě ztuhla. Takže se krásně povedl řez jak na obrázku Lepší jsem nejedla
4. 11. 2013 13:46
hroudis: Mě ta náplň taky tekla a v tom receptu se to zrovna nepsalo. Ale na chuť to bylo výborný. Stupeň obtížnosti není zrovna lehký. Takže při krájení z toho nevznikl krásný vzhledný koláček
3. 11. 2013 13:30
mam trochu problém, všechno upatlaný dle receptu ale místo 30 minut to mam v troubě už hodinu a ta náplň furt né a né ztuhnout.
29. 3. 2013 21:13
můžu se zeptat, jak jsou myšleny ty 2 dávky? Je to na dva koláče nebo jak?
14. 3. 2013 22:01
Právě jsem ho ochutnal... Luxusní!!!!!!!! Zdendo, jsi bůh
28. 3. 2012 13:27
dobrý den, chci se zeptat toto je na 2 koláče nebo na jeden ... přijde mi toho strašně moc , tak nevím :( děkuji :)
30. 12. 2011 00:06
Také jsem zkoušela dělat tento moučník podle knihy Zdeňka Pohlreicha. U receptu bylo napsáno, že tato dávka těsta a náplně je na jeden koláč. Do obyčejné dortové formy je toho strašně moc, takže chvílemi jsme doma měli hrnečku vař. :D Ale jinak koláč doporučuji, je velice dobrý a citronová chuť ho pěkně odlehčuje. :)
26. 10. 2011 15:34
Popravdě jsem z toho byla ze začátku trochu vyjukaná, protože jakmile jsem dala do mléka citrónovou šťávu, mlíko se jakoby zdrclo a byly v něm malé žmolky, ale vařením postupně zhoustlo a náplň se pak přecedí přes sítko, takže nakonec je z toho krásně hladký krém a velmi chutný. Mě i manželovi chutnal dokonce i samotný. Prostě jsem se nedivila a dělala vše podle receptu
26. 10. 2011 10:32
Dobrý den, zrovna se jej chystám upéct. Jen by mě zajímalo, jak dopadne vaření mléka s citronovou šťávou? Moje mamina tak dělá tvaroh, tudíž předpokládám, že z toho bude hrouda tvarohu.. (?) Jak z ní vykouzlím krémovou náplň?
12. 9. 2011 09:38
Popravdě si vůbec nepamatuji, kolik žloutků to bylo, protože jsem to zapomněla počítat. Ale myslím, že 6-8 žloutků určitě a jestli víc, to se bohužel omlouvám. Vzala jsem prostě odměrku a házela do ní žloutky. Ale upozorňuji, že to je na dvě dávky, což jsem taky nevěděla. Není to zrovna šikovně napsaný recept, ale byl tak lákavý, že jsem to prostě chtěla zkusit a jela přesně podle knihy. A ve výsledku se ještě teď olizuju až za ušima
10. 9. 2011 19:50
+7
10. 9. 2011 11:28
Pohlreicha teda absolutně nemusím, ale tenhle recept se mi taky líbí. Ale taky by mě teda zajímalo, kolik je 200g žloutků? Kolik žloutků jste na to dala?
10. 9. 2011 10:37
Co dodat-Zdenda je kouzelník. Toužím ochutnat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 13 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 1 hodinou
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 1 hodinou
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 2 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 3 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 3 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 4 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 5 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: citronový koláč citronový koláč pohlreich citronovy kolac podle pohlreicha citronovy kolac recept citronový koláč podle zdeňka pohlreicha zdeněk pohlreich citronovy kolac recept na citronovy kolac pohlreich citronovy koláč italský citronový dort recept na výborný citronový koláč italský koláč recept citronový koláč lehký citronový koláč italský koláč s citronem citronový tvaroh citronový kolač recepty citronový koláč zdeněk pohlreich citronovy kolač od polreicha citronový koláč polreich recepty citronovy koláč
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, žloutek, vejce, esence vanilková, kůra citronová, mléko plnotučné, šťáva citronová, lusk vanilkový, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, vejce, ořechy piniové
Italský citrónový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LANg
20 názorů