Omeleta chudé hospodyňky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 3 947 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,19 g |
Tuky | 37,78 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 810 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,33 g |
Sacharidy | 97,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Občas mi zbydou rohlíky, ne vždycky ale potřebuji strouhanku. Třetí den je tedy nakrájím na kostičky a dám do mrazáku. Jsou pak kdykoli po ruce (krutonky do polévky, do nádivky nebo třeba právě do této omeletky:-)
Další varianty: k omeletě můžeme přidat nastrouhaný sýr, nasekanou kapii, nakrájené párky, zbytky pečeného masa, fantazii se meze nekladou .-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2013 13:10
Omeletu jsem dnes dělala k obědu, přidala jsem zelenou papriku a stonek řapíkatého celeru. Moc jsme si pochutnali +10
10. 7. 2013 17:48
Dani,tuhle omletu jsme si vždy dělávali na rybách v Ostrožské,kam jsme jako děti jezdily s našimaJen to bylo úplně chuďounké,bez uzeniny
9. 7. 2013 12:42
Dělávám podobnou se zbylých knedlíků a když nebudou, zkusím z rohlíků
9. 7. 2013 10:22
danielle72: Musím přiznat, že přímo zbožňuji jídla, která jsou zcela neznámá, hlavně z důvodu snad nostalgie nebo vzpomínání na mládí a jídla maminky a její rodiny a předků. Je pravda a snad to je stářím a domnívám se, že to čeká každého, že minulost a samozřejmě i jídla se nám zdají býti lepší, chutnější a zajímavější i když prosčí , levná a možná pro někoho nic neznamenající. Nerad bych byl špatným prorokem, ale myslím, že každého norálně soudného a citlivého člověka čeká dříve čí později vzpomínání a připomínání si určitých zážitků z mládí /čímž je i jídlo babičky,maminky,tety apod./ a zároveň zapomění věcí buď nedůležitých nebo smutných. Nejlépe to mohou potvrdit chlapi, kteří nadávali na vojnu, dokud tam byli, ale nyní vzpomínají pouze v dobrém na kamarádství a ostatní je zapomenuto jako nepodstatné. Stejně se vzpomíná na prvé lásky, školní léta, a tvrzení, že bylo počasí krásnější, voda teplejší ,že rostlo více hub a borůvek. DOBŘE. NEVÍM. Snad ano ,snad NE ,asi jak a kdy.
9. 7. 2013 09:59
rozmarynaH: Děkuji, Rozamrýnko Nám taky chutnalo, a i když jsem zprvu té omeletece zas tak moc šancí nedávala, shodli jsme se doma, že ji zase zopakuji
9. 7. 2013 09:52
Ten kdo umí improvizovat a nejen ve vaření, ten se nikdy neztratí
To asi platí obecně. Nám by chutnalo
To asi platí obecně. Nám by chutnalo
9. 7. 2013 09:51
spagetka: A jak jsi psala - i já se vracím, takže se u nás doma čím dál víc objevuje pohanka, uhlířina, škubánky, bramborové placky, zelňáky, peču domácí chleba, většinou dělám domácí těstoviny... A taky vrtám, taky - zrovna o víkendu jsem dělala drobení, v receptu psali asi 2 lžíce oleje, a já dala olivový. Jsou teď ne jásavě žluté, ale lehce šedozelené, tak budeme jíst vývary potmě
9. 7. 2013 09:43
danielle72: Souhlas a já vrtám občas i dnes, no ale furt se učíme, ne? . Protože také jaksi se netopíme v eurech, znovu objevuju staré dobré recepty od babiček, maminek, tchýněk a protože vařili vždycky z domácích surovin, tak i domácky prima chutnaj
9. 7. 2013 09:33
Vaclav Fronek: Vašíku, děkuji za vlídná slůvka i za pochopení. Souhlasím, že není třeba, aby jídlo bylo vždy z co nejhonosnějších surovin. Nemůžeme jíst pořád stejky, krevety, lanýže... A když suroviny zbydou, přece je jen tak nevyhodíme, na to si jídla moc vážíme.
Kdysi, téměř před 20 lety, jsem byla asi rok nebo dva samoživitelka, a i když to nebylo snadné, dost jsem se naučila - to období si dobře pamatuji. Hlavně improvizovat - aby i levnější jídlo vypadalo hezky, aby dobře chutnalo Byla jsem mladá holka, občas něco zvrtala, ale to k vaření patří
Kdysi, téměř před 20 lety, jsem byla asi rok nebo dva samoživitelka, a i když to nebylo snadné, dost jsem se naučila - to období si dobře pamatuji. Hlavně improvizovat - aby i levnější jídlo vypadalo hezky, aby dobře chutnalo Byla jsem mladá holka, občas něco zvrtala, ale to k vaření patří
9. 7. 2013 09:08
Danielko. Nerozlišuji jídla a recepty drahé, honosné, i když uznávám, že některá výročí a svátky vyžadují i něco mimořádného, ale pravda u mne je, že velmi často nevím co zobnout k večeří, ale i k obědu a moc se mi nechce s manželkou do velkého vaření. Taky nám zůstávají některé suroviny včetně rohlíků /také používané na strouhanku a někdy pár do karbanátků/. Také mne neoslňuje, když někdo používá pouze panenku, čistou roštěnou, nebo svíčkovou. Ale smekám, když někdo dokáže vytvořit jídlo chutné /hlavně rodině/ bez ohledu jak se tváří okolí.Já si vážím tvé upřímnosti a taky beru název receptu jako jisté upoutání a vlastně již v názvu informace jakého druhu je jídlo. Tím myslí ne pro chudé ale ne pro vybrané recepce. Ale kdo ví, zda by některý pohlavář bez přetvářky by nesáhl právě po tomto. +bodík 5
8. 7. 2013 21:16
danielle72:i ty jedna chudá hospodyňkoomeletka je jednoduchá, rychlá a povedená-večeře, nebo jako letní obídek dobré Máš 4.bod
8. 7. 2013 21:09
Dani, líbí se mi to moc, možná bych nemusela uzeninu a přidala sýr.
Bezva nápad s těmi rohlíky, určitě využiji.
Bezva nápad s těmi rohlíky, určitě využiji.
8. 7. 2013 20:59
petram: Opraveno, děkuji za upozornění
8. 7. 2013 20:55
Pozor, v surovinách vypadla vajíčka. Jinak to ale vypadá moc hezky :)
8. 7. 2013 20:34
super nápad Daielko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Další recepty
Tématické fráze: omeleta z rohlíků když zbydou rohlíky vaječná omeleta s párkem omeleta k obědu jsem chuda chudé placky bez vajíčka omeleta s párkem omeleta z housky recepty pro chude placky pro chude chudé placky co na večeři kdyz zbydou rohlíky omeleta s starým chlebem kdyz nam zbydou rohlíky vajecna plnena omleta vaječná omeleta kuchař ví kuchař ví vaječná omeleta omeleta z vajec a rohlíků vaječná omeleta s rohlikem co uvařit ze starých rohlíků
Suroviny: rohlík, vejce, mléko, prášek do pečiva, špek uzený, uzenina, sůl, pepř, petrželka, pažitka, olej
Omeleta chudé hospodyňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDlj
17 názorů