Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 2,5 litru Pro začátečníky 15 názorů

Suroviny

2-3 starší rohlíky(nebo housky)
1 cibule
1/2 celého pórku (bílá i zelená část)
1 větší mrkev
zeleninový bujón
1 lžíce Vegety
2 vajíčka
50 g strouhaného tvrdého sýra(nebo nivy)
libeček
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme osmažit na malém množství oleje do růžova, pak přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, chvilku je osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem.

  2. Necháme zvolna vařit a přidáváme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájený pórek, který dáme do polévky před koncem a chvilku ho povaříme.

  3. Ochutíme libečkem, Vegetou, strouhaným sýrem-kdo chce může přisolit, ale Vegeta se zeleninovým bujónem jsou podle mně slané dost.

  4. Pak si rozšleháme vajíčka a na samý konec je pomalu vlijeme do polévky, necháme je srazit a ukončíme vaření.

Poznámka

Jedna otázka mi stačila: co se starými rohlíky? a polévka byla na světě-je dobrá, jinak bych jí sem ani nedala! Navíc je úsporná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

  • zizala zizala

    boby k.: A co sem na ně přidat recept s přesným odvážením ingrediencí, aby se všem povedly? Hledala jsem, nějaké rohlíkové knedlíky tu jsou, ale ve všech je i mouka. Ty Vaše jsou úplně bez mouky?

    Odpovědět

  • boby k. boby k.(neregistrovaný)

    všude jen pan.polívka nebo omáčka - proč ne panádlové knedlíky ? - _ - jsou vynikající, rychlé a mají velkou tradici ve Francii a Švýcarsku - po napoleonských válkách a I.svět.válce byly běžné i u nás - staré rohlíky nebo strouhanku smícháme s máslem, solí, vajíčkem a opatrně s muškátem, příp. zelenou petrželkou a vykrajujeme nebo kuličky z dlaně pak krátce povaříme ve slané vodě - hodí se ke všemu a bez muškátu třeba i k pečeným masům - ovšem vynalezeny byly kvůli bílé bešamelové omáčce s vařeným drůbežím masem, jehož bylo a je všude kolem domů habaděj - malé upozornění : není to recept pro českou knedlíkovou náturu, většina Čechů, zvláště těch pivních toto odmítá neb po pozření tohoto lehkého a vynikajícího jídla pro gurmány a frivolní konzumenty, zvrací - dobrou chuť !

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko tento recept se mi moc líbí:yes:Já používám rohlíky kromě strouhanky na vaječnou omeletu místo knedlíků,nebo na rohlíkové placáky od Kroupovky;-)Takže další príma využití na dobrou polévečku:-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Děkuji všem za kladné hodnocení a ROMARIO, tady si jako jedna rodina tykáme;-) a díky za polévkovou perlu:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Romario Romario

    Jani,co vaše polévka, to perla...:-)Tahle bude také určitě skvělá.:yes:;-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Obdoba staročeské panádlové polévky.:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    týý jo:-O:-O:-O tak o tom jsem dodnes neměla ani tucha:-O:-!budu muset odzkoušet...rohlíků je doma habaděj;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Jo tááák, tak to je fajne, že to tím vlastně zahustí :yes:, tak já to večer zkusim:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělám podobně ze staršího chleba, jen nedávám sýr. Tohle může být taky dobré, líbí se mi, že se rohlíky předem osmahnou, budou mít lepší chuť :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Klára(neregistrovaná): přesně jak píše Pajaja, ty rohlíky se v tom vývaru rozvaří(čím déle budeš vařit, tím více se rozvaří) a to je účel toho, že rohlíky slouží jako jíška apolévka se nemusí zahušťovat;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Bibinko, jééé, tak tu bych si dala. . . :-p:yes: +
    Pro Kláru: Ty rohlíky to tam právě hezky zahustí ;-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Hernajz....:-O A nejsou ty rohlíky moc rozmočený, není z toho "šlichta"? Přece jen zalít rohlíky vývarem, to se přece rozmočí a rozpadne...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, je to čím dál lepší!!;-) Pórkovou jsem dnes taky dělala, ale s bramborem a bez zasmažení pro přítele. Nenadával!!:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: co se starými rohlíky co z rohlíků co se starými rohlíky recepty polévka z rohlíku co se staryma rohlikama co se starým rohlíkem co uvařit z rohlíků jak osmazit rohliky panádlové knedlíčky osmažit rohlík polivka z rohliku co se starýmy rohlíky jak osmažit rohlík do polévky jak osmažit rohlík co s porkem co ze stareho rohliku domácí pivní rohlíky recept polevka z rolhliku usporna jidla polévka z rohlíků-recept