Maďarská houbová polévka
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu. Tato dobře okořeněná polévka vám zajisté zachutná.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 211 kJ / 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,55 g |
Tuky | 10,92 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 33,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Prima Fresh.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 8. 2023 09:43
22. 10. 2022 12:41
22. 10. 2022 09:20
2. 9. 2021 11:03
1. 9. 2021 22:21
31. 8. 2021 09:13
10. 10. 2019 15:12
10. 10. 2019 14:46
Zapomněla jsem podotknout, že jsem jí dělala bez kysané smetany, to já moc v omáčkách a polévkách nemusím. Ale i tak je senzační.
6. 10. 2019 15:46
26. 9. 2017 15:01
Mimochodem - já sojovku, maggi podobné (promiňte, ale pro mě) "sairajty" nepoužívám a když je třeba, nahrazuji je bylinkami ... Ale je na každém z nás jaké má chutě a jak si jídlo upraví ...
24. 9. 2017 00:05
Ja osobne sojovku pouzivam aspon 35 let a to i v nekterych v ceskych receptech! Jak kdy mam na co chut........
22. 9. 2017 20:13
22. 9. 2017 17:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 7 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 8 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 5 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 6 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 7 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 8 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 9 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: maďarská houbová polévka maďarska polévka madarske polevky madarskepolevky madraska polévka houbová polévka maďarská houbová polévka recept houbová polévka recept maďarská houbova krémová polévka maďarská houbová narodni polevky madarsko kuchařka madarská rybi polévka recepty madarske polevky polévka s houbami madarska polevka s houby národní maďarska polevka recepty na houbovou na polévku polévka houbová maďarské weby název maďarské polevky
Suroviny: houby lesní, cibule, koření paprika maďarská, mouka hladká, omáčka sojová, smetana zakysaná, máslo, šťáva citronová, kopr čerstvý, petrželka, sůl, pepř mletý, vývar masový
Maďarská houbová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxEL
13 názorů