Krémová houbová polévka (maďarská)

Suroviny 4-6 porcí

250 g žampionů
1 velká hrst sušených hříbky
1250 ml masového vývaru
1 cibule
250 ml 33% sladké smetany
3 stroužky česneku
sůl
pepř
pokrájená zelená nať jarní cibulky
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dubáky (praváky) namočíme na 30 minút do teplej vody.

  2. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu so šampionmi pokrájanými na plátky. Osolíme a okoreníme.

  3. Pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme trochou vody a restujeme do odparenia tekutiny.

  4. Pridáme namočené dubáky aj so šťavou a zalejeme horúcim vývarom. Varíme do zmäknutia húb.

  5. Niekoľko pekných húb vyberieme a odložíme bokom.

  6. Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.

  7. Do sladkej smotany pridáme niekoľko PL horúcej polievky, aby sa vyrovnali teploty. Primiešame do polievky a chvíľu povaríme.

  8. Na tanieri ozdobíme plátkami odložených húb a posipeme zelenou vňaťou jarnej cibuľky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: našla som na madarskom webe.

Komentáře k receptu Krémová houbová polévka (maďarská)

Tématické fráze: houbová polévka ze sušených hub krémová houbová omáčka krémová polévka ze sušených hub polévky recepty houbova polivka polévky houbová krémová omáčka krémová polévka s houbami houbová polévka krémová polévka z hub houbová polévka recept houbová polévka ze sušených hub video houbové polévky hříbkové kapučíno krémová polévka z mražených hub houbové kapučíno houbová omáčka krémova madarské polévky madarska zampionova polevka recepty houbová polívka