

Krémová houbová polévka (maďarská)
Suroviny 4-6 porcí
- 250 g žampionů
- 1 velká hrst sušených hříbky
- 1250 ml masového vývaru
- 1 cibule
- 250 ml 33% sladké smetany
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- pokrájená zelená nať jarní cibulky
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
Dubáky (praváky) namočíme na 30 minút do teplej vody.
Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu so šampionmi pokrájanými na plátky. Osolíme a okoreníme.
Pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme trochou vody a restujeme do odparenia tekutiny.
Pridáme namočené dubáky aj so šťavou a zalejeme horúcim vývarom. Varíme do zmäknutia húb.
Niekoľko pekných húb vyberieme a odložíme bokom.
Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
Do sladkej smotany pridáme niekoľko PL horúcej polievky, aby sa vyrovnali teploty. Primiešame do polievky a chvíľu povaríme.
Na tanieri ozdobíme plátkami odložených húb a posipeme zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: našla som na madarskom webe.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémová houbová polévka (maďarská)
-
Dakujem za pekné hodnotenie a milé komentáre
-
Houbovky máme rádi
ukládám a určitě budu vařit+9
-
Mysulka, dakujem
-
Pipre, dakujem
-
mňam
-
Hm, tak taková polívka by mi určitě chutnala
+8
-
Pajaja,dakujem, len vyskúšaj, je to naozaj dobrá polievočka
-
Simonka,dakujem, je to naozaj výborná polievočka
-
to může být dobrá polévečka
+1
-
Tak to je moc pěkná polévka! Hub mám doma nadílku a strašně ráda je používám jak do omáček, do polévek tak do směsí třeba na naplnění masa. Ukládám a určitě vyzkouším!
+6