Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 924 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,45 g |
Tuky | 12,21 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 34,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi poskytla kamarádka. Maso ve šťávě, která se nijak nezahušťuje, sušené bylinky se opravdu přidávají hned v počátku dušení. Párkrát jsem četla, že se to nemá, kvůli jejich možnému zhořknutí, ale není to pravda, není třeba se bát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2023 09:19
26. 1. 2022 19:25
12. 10. 2019 06:21
20. 11. 2018 19:04
(Myslím, že víte dobře, co jsem tím chtěla říct.)
20. 11. 2018 11:17
cathleen:
No, to skoro vypadá na založení nového vlákna, kdy že je vůně žádoucí a kdy nikoliv, že
Pravda, mnohdy po ránu je až otravné cítit cibulový základ z hospody přes půl města ale jindy zase když v neděli před polednem projdete městem, tak můžete být u vytržení: Tady vařej maso na hovězí polífku, tady smažej řízky, tady bude vepřo-zelo... Hmmm a tady už maj upečenej štrúúúdl...
20. 11. 2018 10:52
20. 11. 2018 10:42
Ale zase mám vyzkoušeno (a teď píšu k tomu česneku ), že když ho 1-2 stroužky přidám v průběhu vaření, jídlo sice česnekem do dálky nevoní a možná ho (ten česnek) v tom jídle na chuti ani nenajdu, ale jeho chuť se mi zdá zvýrazněná (guláš je víc "gulášovitější" atp.... někdo přidá masox, já kousek česneku ). Do dršťkové apod. česnek i majoránku přidávám až zcela v závěru, často i po vypnutí vařiče.
Ani tady, v mase i šťávě, nic nerazilo, nebylo výrazné (nevoněla do dálky majoránou ani libečkem). Byla to prostě silná, výborná, voňavá šťáva s masem skoro jako máslo. A ten, kdo bude chtít majoránku a libeček cítit i nosem, je určitě může přidat až v závěru.
20. 11. 2018 08:17
19. 11. 2018 19:23
Já sice zachovávám princip předběžné opatrnosti protože ve spoustě rcp se dává majoránka až na závěr (což má logiku s ohledem na zachování vůně) ale s tím hořknutím je to možná jen taková mantra, že
No, pominuli jistý alibizmus skrytý ve spojení "stává se" tak cituji:
"Majoránku nevaříme, přidáváme ji až do hotového pokrmu. Tak si totiž uchová své výrazné aroma. Jinak se stává, že majoránka zhořkne a zkazí celý pokrm."
19. 11. 2018 11:45
18. 11. 2018 22:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 9 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 11 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 11 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Další recepty
Tématické fráze: hovězí s vínem a majoránkou hovězí libeček kližkapomalu sčesnekem,libečkem a majoránka kdy přidat majoránku dušená kližka zhorknuti majoranky pri vareni dušená kližka recept dusenakližka dusena kližka recepty pomalu pečená kližka zhorknuti majoranky hovězí kližka recept všechno co mám ráda.vonavá kližka vsechno co mam rada klizka se zazvorem hovězí libečkem hovezi klizka dusena hovězí klizka s cesnekem a majorankou
Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka, libeček sušený, pepř mletý, sůl, máslo
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGmR
11 názorů