Sterilovaná rajčata na všechno

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 40 minut podle množství rajčat. Zavařeniny 50 názorů

Suroviny

rajská jablíčka
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvá rajská jablíčka pečlivě opereme, raději dvakrát.

  2. Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit, do čistých sklenic a zavíčkujeme.

  3. Nepoužívám vůbec žádné přísady ani nálevy. Sterilujeme na 90°C 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžete je díky přírodní chuti použít na přípravu čehokoliv, kam rajčata přijdou. Mám je vždy do další sklizně.

Poznámka

Prosím všechny, kdo nemají svoji zahrádku, aby mně nenadávali, kde vzít čerstvá rajčata. Ta z Hypermarketů opravdu nemají žádnou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilovaná rajčata na všechno

  • janulle janulle

    Letos také zavařuji podle tohoto receptu, ale bohužel se mi také několik sklenic zkazilo:-((.Dnes jsem to s hrůzou zjistila, tak váhám jestli ještě udělat pár várek.Nevím kde může být chyba? Předloňská takto zavařená rajčata mi vydržela až do letošního jara. Dávám do zašroubovacích sklenic a s novými víčky. Jestli jsem sklenice málo umyla nebo nevím. Dělám počád stejně:-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Před pár dny jsme takhle zavařovali krásná zdravá rajčata :-) děkuji za recept:yes:

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Takhle rajcata zavaruji uz par let, recept mam po babicce a opravdu je to v zime radost. Nemusim pak kupovat nakysla, tvrda rajcata ze supermarketu, co chutnaji jako nedomrle :-)citrony.

    Odpovědět

  • witt witt(neregistrovaný)

    Neni lepsi tu slupku sundat hned? Taky zpracovavam prebytky rajcat, oloupu, rozvarim a zredukuju, neni potreba tolik sklenic.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Šmídová Jana Šmídová (neregistrovaný)

    ladael: Jde to,nemusíte je vůbec krájet ,jen naskládejte a zavíčkujte a zavařte .

    Odpovědět

  • jarek jarek(neregistrovaný)

    ladael: když se překrojí, více se jich vejde!:-)

    Odpovědět

  • ladael ladael

    Dobrý den, nemáte někdo zkušenost, jestli se takto dají zpracovat i malá cherry rajčátka? A bylo by možno zavařit je celá, nebo se musí také překrojit. Děkuji. :-)

    Odpovědět

  • Irena Vulovičová Irena Vulovičová(neregistrovaný)

    marie: Použivám všechny sklenice a už i použitá víčka a nikdy se mi nic nezkazilo,zavažuji ,všechno ovoce,zeleninu na různé způsoby i houby a jsem moc spokojená a rodina také

    Odpovědět

  • Irena Vulovičová Irena Vulovičová(neregistrovaný)

    Dokoupilová: Ja rajčata spařím oloupu,pokrájím,rozvařím s trochou soli a steriliziji 15 min

    Odpovědět

  • Dokoupilová Dokoupilová(neregistrovaný)

    marie: Příště po sterilování převraťte hned dnem vzhůru a nechte tak vychládnout. To by měla ta víčka chytit. A já rajčata po umytí rozmixuji, naleji do sklenic, zavíčkuji, zasterilizuji, obrátím dnem vzhůru a tak se dají použít všude a myslím, že jich tam vejde více a není problém s loupáním. Hodně zdaru:-)

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    klukodvody: Terka myslela zavarenú mrkvu od Jaroslavy, koment pod Terkou

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Ale tam žádná mrkev není.

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Jaroslava: dobry den, na co pak pouzivate tu zavarenou mrkev?

    Odpovědět

  • Jaroslava Jaroslava(neregistrovaná)

    Podobně jako rajčata dělám i směs rajče-paprika-cibule (do směsi na špagety, na lečo, do guláše), stejně zavařuji bez jakýchkoliv přísad či vody i nastrouhaná oloupaná jablka (s listovým těstem štrůdl za necelou půlhodinu), vypeckované švestky (na koláče) nebo nastrouhanou mrkev. Steriluji 20 minut na 80-90 °C - obvykle ve staré pračce Romo Kombi s ohřevem. S novými víčky, která vždy chytnou, se mi nikdy nic nezkazilo. :yes:

    Odpovědět

  • milena milena(neregistrovaná)

    Takto dělám rajčata samotná a taky s paprikou už cca 30 let a nikdy se nekazí,s paprikou na lečo,pod maso,samotná na rajskou i ke špagetám..:-)zykorova@seznam.cz

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: zavařování rajčat jak zavařit rajčata rajčata zavařování jak zavařit loupaná rajčata recepty z rajčat sterilovaná rajčatová šťáva zavarovani loupanych rajcat recepty z rajčat zavařování zavarovani rajcat recepty zavařovaná rajčata zavařená rajčata zavařit rajčata loupaná rajčata recept zavařená loupaná rajčata sušená rajčata použití zavařujeme rajčata rajčata ve vlastní šťávě rajčata recepty zavařování jak zavařovat rajčata zavařování rajčata

Zapomněl/a jsem heslo